L'oci nocturn de Castelló obri en Change.org una recollida de signatures per evitar el tancament dels locals

La campanya exigeix una rectificació per part del govern perquè els permeten obrir els seus locals complint les mesures de seguretat anti-covid

Sanitat 21 de octubre de 2020 Redacció
1601055620_705371_1601055698_noticia_normal

L'associació de l'Oci Nocturn a Castelló (ONCastellón) ha obert una campanya de recollida de signatures en la web Change.org demanant una rectificació per part del govern de manera que els permeten obrir els seus locals, sempre complint les mesures de seguretat anti-covid.

Des de ONCastellón, consideren injust les mesures de restriccions aplicades ja que el tancament dels locals suposa la perduda d'ocupació per a moltes persones: "Es posen mesures, s'obliga a complir-les i es denuncia i castiga al que no ho faça. Però decidir pel tancament complet de tot un sector que mou moltíssims llocs de treball directes i indirectes, és com menys irresponsable i injust". 

Des de ONCastellón assenyalen que les pèrdues dels locals d'oci nocturn en la capital de la Plana aconsegueixen dia de hui els 700.000 euros i alguns locals ja han optat per tirar el tancament al no poder fer front als enormes costos de manteniment de l'establiment.

Juanjo Benavent, responsable de Wallaby’s, en declaracions a aquest mig ha assegurat que a pesar d'estar tancats continuen pagant per mantindre els seus locals, i ni el govern ni les administracions han fet per ajudar-los: "Els costos del local estant tancat són entre 20 i 30 mil euros, ens continuen cobrant taxes de fem, llum, aigua i lloguer, no ens han perdonat res".

No obstant, el tancament no sols està afectant els propietaris dels locals, el sector dels djs, figures habituals en l'oci nocturn també pateix aquesta situació. Molts d'ells tampoc estan d'acord amb les mesures preses ja que penses que son injustes i que no tots deurien pagar els errors de uns pocs. "Si algun local no està complint la normativa és lògic que es castigue, però qui està fent les coses bé no té per què patir el que estem patint l'oci", assenyala el dj castellonenc Carlos Fas a aquest mitjà.

Fas considera que el sector del oci ha estat abandonat per les administracions que no permeten els que ells realment volen, que es reprendre l'activitat: "Jo personalment no he rebut cap ajuda però realment seria tot més fàcil amb què ens deixaren treballar, fent les coses bé com les estàvem fent, amb un oci controlat i segur

La campanya, iniciada per l'associació en la pàgina Change.org, es diu 'No al tancament injust de l'Oci Nocturn de Castelló' i la recollida de signatures suposarà una petició que anirà dirigida a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana, al Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, al Ministeri de Sanitat, al de Economia, Indústria i Competitivitat i al de Justícia. 

La petició se pot signar en aquest enllaç: http://chng.it/DF55k7TY

Te puede interesar
Lo más visto