Onda inicia les obres de la xarxa de carrils bici que unirà el baixador de Betxí amb la Serra d'Espadà

Després d'aquesta actuació la ciutat sumarà un total de 17 quilòmetres de carril bici per afavorir la mobilitat saludable

General 22 de octubre de 2020 Redacció
IMG_3564

L'Ajuntament d'Onda ha iniciat les obres de construcció del carril bici que unirà el baixador de Betxí, en la CV-10, amb el nucli urbà i la seua prolongació fins a la CV-223, a les portes del parc natural de la Serrà d'Espadà.

El projecte Carrils Bici Onda Mobilitat Saludable completarà la xarxa cicloturista ja existent en el nucli urbà i, d'altra banda, executarà el tram entre la ciutat i el carril bici que transcorre paral·lel a l'autovia, en el baixador de Betxí.

Després d'aquestes actuacions, que compten amb un termini d'execució estimat de tres mesos, Onda comptarà amb longitud total de 17 quilòmetres de trams de carril bici interconnectats. L'empresa adjudicatària ha sigut la constructora castellonenca Becsa per un pressupost de 423.240 euros.

Així mateix, la ceràmica també estarà present en aquesta actuació, igual que en totes les obres del pla d'embelliment urbà #OndaBonica, revestint algunes zones per les quals discorrerà el carril bici.

Sobre aquest tema, l'edil de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha assenyalat que “amb aquest carril verd avancem en el nostre compromís de fer d'Onda una ciutat més saludable i sostenible. Som paradís ciclista i porta d'entrada a la Serra d'Espadà i amb aquesta xarxa de carrils bici millorarem la seguretat dels esportistes, la qualitat de vida dels ondenses amb opcions saludables i, alhora, obrim un ventall d'oportunitats atraure turisme esportiu”.

Cal esmentar que aquest projecte de mobilitat urbana està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya.

Te puede interesar
Lo más visto