Sanitaris denuncien la falta de rastrejadors en la província de Castelló

Hi ha prevista una vaga general de metges el 27 d'octubre

General 22 de octubre de 2020 Redacció
1603186858844
Concentració sanitaris a les portes de l'Hospital General de Castelló. COPE

Els sanitaris segueixen demanant recursos assistencials, tant de metges com de personal, enmig de la pandèmia de la Covid-19. La Central Sindical independent i de Funcionaris (CSIF) y CCOO van convocar ahir concentracions al Hospital General de Castelló i al Provincial. A més, aquesta concentració va a estar secundada per el personal de centres d’Atenció Especialitzada de la província. 

L’objectiu d’aquesta proposta és exigir a la Conselleria de Sanitat el compliment de les promeses que s’han fet en matèria de recursos humans per fer front al virus.  «Les millores anunciades no han arribat i les promocionades fins al moment no s'han posat en marxa o bé són insuficients, la qual cosa propícia que el sistema seguisca a la vora del col·lapse», asseguren des de CSIF, que posen l'accent en la falta de rastrejadors.

El sindicat va exigir que la funció de rastrejadors corresponia a Salut Pública, després de que els pediatres que feien aquesta funció d’analitzar els contactes dels positius per encapsular el brot es queixaren. «El propi Departament de Salut de Castelló acaba de reconéixer en un escrit de resposta al sindicat que no disposa de rastrejadors ni en Salut Pública ni als hospitals». D'aquí ve que el sindicat inste la Conselleria a informar sobre la ubicació dels rastrejadors contractats.

D’altra banda, el departament de Ana Barceló va comunicar ahir que actualment hi ha incorporades «260 persones a les funcions de rastreig en tota la província de Castelló».

Aquesta concentració ha tingut lloc una setmana després de que els sanitaris d’Atenció Primària es manifestaren per denunciar les carències dels centres de salut. Així mateix hi ha prevista una vaga de metges per al dia 27 d’octubre. 

 

 

Te puede interesar
Lo más visto