Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Es descobreix una pintura mural originària del XVII durant els treballs de restauració del Fadrí

La torre campanar es troba tancada al públic per protocol sanitari

Cultura 22 de octubre de 2020 Redacció
fadri01_gr
Fadrí de Castelló. Ajuntament de Castelló

Durant els treballs de restauració del Fadrí que està portant a terme el Museu de la  Ciutat de Castelló (MUCC) s’ha tret a la llum una pintura mural originària del XVII que representa la Sagrada Família de Maria. En la imatge apareixen la Verge Maria de xiqueta, Santa Anna i Sant Joaquim, i la troballa ha demostrat que «tenim ací un exemplar molt singular i al qual li hem de donar la importància que mereix, ja que les representacions més habituals són de Sant Josep, la mare de deu i Jesús». 

Així ho ha explicat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, qui ha visitat els treballs de restauració de l’interior de la torre acompanyada per la directora del MUCC, Ana Meseguer, el restaurador Jose María Juan i el personal d’inspecció de la Conselleria de Cultura. «Volem donar valor i conservar com cal una de les poques mostres pictòriques de murals que té el Fadrí i que ara ha demostrat la rellevància històrica», ha apuntat l’edil al respecte dels treballs de restauració  

Segons un estudi previ a l’actuació, es pensava que la pintura mural corresponia a la Sagrada Família de Jesús. La tècnica de l’obra, segons aquest estudi, es tracta de pintura al temple i la restauració ha permés descobrir que està en molt bon estat de conservació malgrat les llacunes. 

Així, els treballs de restauració van començar el passat 14 d’octubre i tenen com a objectiu recuperar les pintures murals situades a la sala de la presó de la torre del campanar. La brutícia acumulada pel pas del temps havia tapat la imatge original i impedia apreciar-hi els detalls. 

La intervenció vol recuperar la gama cromàtica original, així com estabilitzar la superfície i fer que l’obra siga novament llegible pel públic. No obstant això, el Fadrí es troba tancat a les visites turístiques per compliment dels protocols sanitaris, ja que les dimensions de les escales d’accés a la part superior dificulten la possibilitat de mantenir les distàncies interpersonals. 

Te puede interesar

221220 Nadal al Raval

Nadal al Raval

Redacció
Cultura 23 de diciembre de 2020

La diversió continuarà hui amb l'obra teatral 'La conina viatgera' i dissabte amb l'espectacle 'Nadales a la llar'.

Lo más visto

Newsletter