Vist per a sentència el judici del atropellament a dues joves en la N-340

La Guàrdia Civil apunta que el presumpte autor s'havia dormit al volant per consumir metadona

Successos 22 de octubre de 2020 redacció
descarga
Jutjats de Vinaròs. Las provincias

Queda vist per a sentència el judici al presumpte autor de l'atropellament que va costar la vida a una jove de 17 anys, Rocío, i va deixar greument ferida a una altra de 21 anys, Ivana. Després dels debats del judici oral, el jutge degà Ignacio Lasierra, va donar per conclòs el procediment que es va iniciar el passat dimarts a la sala núm. 1 penal de Vinaròs.

En la primera jornada la sessió es va centrar en recollir testimoniatges de testimonis presencials del accident i dels agents de les forces de seguretat que es van personar en el lloc dels fets en la nit que van ocórrer. No obstant, ahir el procés va girar entorn dels informes tècnics pericials de reconstrucció de fets relacionats amb la seguretat viària i dels forenses. Els agents de la Guàrdia Civil van apuntar com la causa més probable de l'accident «la distracció al volant motivada per una possible somnolència derivada del consum de metadona sumat al cansament».

Aquest consum, presumiblement, va provocar que el conductor, David M., perdera el control de l'automòbil i isquera de la via atropellant a les dues joves que, el 14 de setembre de 2017 passades les 22.30 hores, estaven esperant l'autobús en una parada situada al costat de l'antiga N-340. De fet, es va constatar que el cotxe va envair la plataforma on estaven les xiques per una petjada de frenat damunt de la vorada.

En l'informe tècnic també es recull que el conductor circulava a una velocitat superior a la permesa en aqueixa via, però l'agent de la Guàrdia Civil va puntualitzar que l'excés de velocitat «no va ser la causa de l'accident, però va poder contribuir». Així mateix, es va fer constar que el cotxe no presentava problemes abans del sinistre i es va descartar la rebentada d'algun pneumàtic i la falta de visibilitat del tram, que van considerar «suficient, si es condueix en condicions normals».

També es va qüestionar, responent a preguntes de la defensa de l'acusat, la validesa de la prova de drogues, que va donar positiu en cocaïna, en realitzar-se aquesta amb posterioritat a l'accident i quan l'acusat havia romàs quasi tres hores en el seu domicili sense cap vigilància policial.

Te puede interesar
Lo más visto