Obres Públiques i la Diputació de Castelló faran un estudi per a millorar la connectivitat dels municipis de l'interior

L'objectiu és preparar un pla de millora de les carreteres i transport per evitar el despoblament de l'interior

Política 22 de octubre de 2020 Redacció
2645-11-05-17-CARRETERA-CASTELL-DE-CABRES

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i el president de la Diputació de Castelló, José Martí, han acordat en la reunió que han mantingut aquest matí, elaborar un estudi entre totes dues institucions per a millorar les carreteres i la connexió de la zona d'interior de la província.

En aquesta reunió, ha informat el conseller, "s'ha abordat un tema fonamental per a la vertebració de la província de Castelló, com és el transport, sobretot, dels municipis de l'interior que precisen que s'adeqüe a les necessitats reals dels veïns i veïnes d'aquestes zones".

En aquest sentit, ha explicat que l'objectiu de l'estudi que realitzarà la Conselleria amb la Diputació de Castelló és "preparar un pla global i integral de transport a la demanda per a aqueixos municipis de l'interior, a més d'analitzar la manera de col·laborar amb la millora de les infraestructures viàries de titularitat municipal".

Com ha indicat Arcadi España, "la col·laboració entre la Generalitat, la diputació i els ajuntaments és imprescindible per a millorar la connectivitat i poder facilitar que les persones residisquen als seus pobles i puguen accedir als serveis que hi ha en localitats més poblades, ja siguen sanitaris, administratius, educatius o d'oci".

Per al titular d'Obres Públiques, "és fonamental aqueixa articulació per a evitar la despoblació de les zones de l'interior i dinamitzar també la seua activitat econòmica i d'ocupació, hem de defensar el dret a poder viure als nostres pobles".

Quant a carreteres, el conseller ha assenyalat que s'estudiarà la manera d'ajudar a la conservació de les vies de titularitat municipal d'aquells ajuntaments que per la seua grandària i pressupost no puguen mantindre les seues infraestructures viàries en condicions òptimes.

Te puede interesar
Lo más visto