Castelló és la província de la península amb la menor incidència per coronavirus

La Comunitat Valenciana és la segona amb menor incidència per darrere de les Canàries

Sanitat 23 de octubre de 2020 Redacció
descarga
Centre de la ciutat de Castelló. JBM Inmobiliaria

La segona ona de Covid-19 en Espanya està registrant un elevat augment de casos diàriament, fins i tot s’ha arribat al milió de casos en el país des de l’inici de la pandèmia i a la Comunitat Valenciana els 52.629 positius. Així, les dades mostren que Castelló és la primera província de la península amb menor incidència de coronavirus, segons les dades actualitzats sobre l’evolució de la pandèmia que fa públics setmanalment l’Institut de Salut Carlos III, que depèn del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i que també està adscrit al Ministeri de Sanitat. 

Aquest indicador que mesura la propagació de la Covid-19 del 12 al 18 de octubre mostra que el virus, fins ara, està controlat. Així, Castelló té una incidència acumulada de 41,12 casos per cada 100.000 habitants, que situa a la província una posició per davant de la setmana passada, deixant a la cola a Alacant (48,26) i València (62,57). 

Estes dades situen a la Comunitat Valenciana com la segona comunitat amb menys incidència, per darrere de Canàries, que les seues dos províncies tenen la incidència més baixa de tot el país. Tot i que ha que destacar que en els últims dies, els positius en la regió s’han disparat i les dades poden canviar, ja que l’Institut de Salut Carlos III actualitza de forma periòdica els indicadors. 

Així, amb aquestes xifres es reflecteix un descens, ja que del 28 de setembre al 4 d’octubre Castelló acumulava 59,83 casos per 100.000 habitants, situant-se com la novena zona del país amb la dada més esperançadora. 

Tot i que les dades son mitjanament bones, els experts recorden que no es pot baixar la guàrdia per les característiques d’aquesta malaltia i la seua propagació tan ràpida.  

Te puede interesar
Lo más visto