El professorat associat de l'UJI exigeix a la rectora millores laborals

D'entre les mesures que reclamen està una remuneració salarial justa i digna

Educació 24 de octubre de 2020 Redacció
IMG-2105-710x500

La Plataforma de Professorat Associat de la Universitat Jaume I de Castelló ha tornat a exigir a la rectora de la universitat, Eva Alcón, millores en la seua situació laboral la qual consideren "precària". El col·lectiu ha sol·licitat una reunió formal amb la rectora per recalcar les diverses reivindicacions i exigències que porten temps demanant amb la finalitat de millorar el nivell de la educació pública.

D'entre les reivindicacions que exigeix el professorat associat es ressalten quatre peticions: Remuneració salarial justa i digna, a igual treball, igual salari; Dret a la promoció acadèmica i a la carrera docent; Estabilitat laboral, exigint el compliment de les sentències del Tribunal Suprem que reconeixen el frau de llei en què han incorregut les Universitats Públiques; i finalment, un reconeixement ple de drets polítics, socials i laborals que evite discriminacions i estaments dins de la Universitat.

Cal esmentar, que dels 1.330 professors que formen part del personal docent i investigador (PDI) de l'UJI, 485 són associats laborals, segons dades de la universitat castellonenca.

En aquest sentit, el col·lectiu també remarca que encara està per signar-se el Conveni col·lectiu de les Universitats Públiques Valencianes a nivell autonòmic.

A nivell nacional, a pesar de que l'Associació estatal de Professorat Associat de les Universitats Públiques assegura que el Ministeri d'Universitats està plantejant unes reformes per a l'Estatut del PDI, no sembla que siguen suficients per a resoldre la precarietat del professorat. “Portem més de dos anys insistint davant el ministeri i tots els grups polítics presents en el Congrés dels diputats en la necessitat de donar una eixida digna a la gran bossa de precarietat que existeix en la universitat pública espanyola, que afecta a prop de 35.000 professores i professors”, apunta el comunicat de Plataforma de Professorat Associat de l'UJI.

Actualment, a la Comunitat Valenciana, el professorat associat representa el 40 % del total de docents.

Te puede interesar
Lo más visto