Vila-real prepara el dia de Tots els Sants amb un protocol de seguretat sanitaria al cementeri

Hi haurà un reforç de l'autobús urbà gratuït per a facilitar els desplaçaments els dies 31 d'octubre i 1 de novembre

General 24 de octubre de 2020 redacció
descarga (1)
Cementeri municipal de Vila-real. Ajuntament de Vila-real

L'Ajuntament de Vila-real ha establit un protocol especial durant les visites al cementeri municipal amb motiu de la festivitat de Tots els Sants, l'1 de novembre per a complir els protocols sanitaris. Com és habitual, hi haurà un reforç especial de l'autobús urbà gratuït per a facilitar els desplaçaments fins al recinte els dies 31 d'octubre i 1 de novembre, mentre que el diumenge 1 de novembre s'oficiarà la tradicional eucaristia, també complint amb les limitacions d'aforament i mesures de prevenció.

La regidora responsable del Cementeri, Rosario Royo, ha remarcat que «la festivitat de Tots els Sants constitueix una tradició molt arrelada a Vila-real» i per aquest motiu «des de l'Ajuntament hem treballat per a establir els corresponents protocols de prevenció per la COVID-19 i que les visites es puguen fer de manera segura i sense aglomeracions», afig. Amb tot, també ha llançat un missatge de responsabilitat i prudència a la ciutadania «per a evitar aglomeracions i que les visites es facen de manera escalonada i si pot ser en dies diferents».

Entre les mesures cal destacar el control d'aforament, a més de l'obligació de mantindre la distància de seguretat de 1,5 metres, també s'estableixen llocs diferenciats per a l'entrada i eixida al cementeri degudament assenyalats. Pel que fa a les mesures d'higiene, serà obligatori l'ús de màscara i la desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic a l'entrada i eixida del recinte. Es reforçarà la neteja de totes les instal·lacions i en el cas d'utilització d'objectes que s'intercanvien entre les persones usuàries serà obligatori l'ús de guants.

Per a transitar per l'interior del recinte, es delimitaran itineraris per a dirigir la circulació de persones amb la finalitat d'evitar aglomeracions i el personal de Protecció Civil s'encarregarà de guiar als visitants i controlar el compliment de les mesures d'higiene. L'horari previst serà de 9 a 18 hores i el servei d'autobús urbà gratuït reforçarà la línia 2 B els dies 31 d'octubre i 1 de novembre per a facilitar els desplaçaments.

Finalment, també s'ha dissenyat un protocol per a la celebració de la missa de Tots els Sants, que tindrà lloc el diumenge 1 de novembre a les 11.00 hores. L'espai per a la celebració de l'eucaristia estarà barrat i no se superarà el 75 % de l'aforament de la zona delimitada, de manera que el nombre d'assistents a la missa no serà superior a 200. Les cadires es col·locaran respectant la distància interpersonal de 1,5 metres, serà obligatori l'ús de màscara i es disposarà de gel hidroalcohólico en l'accés a la zona delimitada.

Te puede interesar
Lo más visto