Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Ana Barceló: «No esperarem que la situació empitjore perquè es tracta d'evitar que el virus continue transmetent-se»

En les pròximes hores estarà preparada la resolució de restricció de moviment entre la mitjanit i les sis del matí

Coronavirus 24 de octubre de 2020 redacció
images
Ximo Puig i Ana Barceló en compareixença. Generalitat Valenciana

Ana Barceló, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, ha explicat que les mesures que s'adoptaran aquests pròxims dies estan preses d'acord amb les dades epidemiològiques dels últims dies. Així, ha declarat que «aquestes restriccions de mobilitat responen a estudis epidemiològics, no tenen a veure amb la política, ja que el principal objectiu és protegir la salut de tota la població».

En aquest sentit, la consellera ha afegit que «no volem esperar a tindre un situació que ens porte a actuar de forma més onerosa per a la ciutadania i per a l'economia» i que la Comunitat no vol «esperar a que la situació empitjore».

Tal com ha assenyalat la consellera, les dades epidemiològiques demostren un avanç dels contagis en els últims dies, ja que «en dues setmanes la incidència ha augmentat un 45 % i que al llarg del mes d'octubre les persones hospitalitzades han crescut un 97 %, i les persones ingressades en UCI, un 65 %». 

A la espera de la resolució per a la restricció de mobilitat

Ximo Puig, el president de la Generalitat, ha encarregat a l'Advocacia de la Generalitat i a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública l'elaboració d'una resolució que establisca la restricció de mobilitat nocturna en tota la Comunitat Valenciana, entre la mitjanit i les sis del matí, per que no siga necessari l’aplicació d’un Estat d’Alarma nacional. 

En les pròximes hores estarà ultimada aquesta resolució, que serà remesa al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per a la seua validació, amb la finalitat que puga fer-se efectiva en els primers dies de la setmana pròxima. En aquest sentit el president ha remarcat que s'informarà, en qualsevol cas, a la ciutadania amb temps suficient sobre l'entrada en vigor d'aquesta nova mesura de prevenció que s'estendrà fins al dia 9 de desembre.

Tal com ha explicat el president, en aqueixa franja horària només podran transitar pel carrer aquelles persones que vagen a treballar, que tinguen una urgència mèdica o que es desplacen per a atendre persones dependents. La mesura busca limitar el principal focus de contagis que son les reunions de caràcter social, els botellons i les festes privades, que atempten contra la salut del conjunt de la ciutadania.

Te puede interesar

pruebas-covid-19-cuando-hacersela-y-cual-elegir-0052034 (1)

Descens dels positius

Redacció
Coronavirus 04 de febrero de 2021

La província registra 518 positius , i un augment en les altas.Pero cal lamentar 14 defuncions .

Lo más visto

Newsletter