Estat d'alarma: la Comunitat Valenciana permet, de moment, la mobilitat entre regions

El nou estat d'alarma dóna més autoritat als governs municipals per implantar les restriccions

Sanitat 26 de octubre de 2020 redacció
1585213802_345446_1585214231_album_normal
Plaça La Paz amb carrer Gasset buida. Radio Castellón

El President del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar ahir després del Consell de Ministres extraordinari que entrava en vigor un altre estat d’alarma, però aquesta vegada és menys estricte amb característiques distintes i més lleugeres. Aquest nou estat d’alarma dóna més poder a cadascun dels governs regionals per implantar unes restriccions de mobilitat o unes altres

En el cas de Castelló, i de tota la Comunitat Valenciana, sí està permès abandonar la província per anar a un altre punt de la Comunitat Valenciana, inclòs anar a una altra comunitat d’Espanya. Tot i que hi ha que complir el toc de queda, és a dir, no es pot circular entre les 00 a les 6 hores. Aquesta franja horària és la establida a la Comunitat, ja que en altres regions com Castella-La Manxa, varia i el toc de queda comença a les 23 hores. 

En aquest sentit, la Generalitat recomana limitar els viatges essencials, però en aquests moments no els prohibeix. A més, de moment el govern no ha imposat cap confinament perimetral de les fronteres, pel que està permès eixir fora de l’autonomia. 

No obstant, hi ha que tenir en compte que la comunitat a la que es vulga anar permeta l’entrada de noves persones, ja que hi ha comunitats com Navarra, La Rioja o les tres capitals d’Aragó que tenen actius tancaments perimetrals. 

Te puede interesar
Lo más visto