La Comunitat Valenciana registra 224 sancions en la primera nit de toc de queda

Menys de la meitat són per quebrantament del confinament nocturn

Sanitat 26 de octubre de 2020 redacció
policia-local-mascarilla1
Dos policies locals de València. Ajuntament València

La conselleria de Justícia i Interior ha informat que les forces i cossos de seguretat de l’Estat i de la Generalitat han posat un total de 224 sancions en la Comunitat Valenciana per incomplir la normativa anticovid durant la primera nit del toc de queda, menys de la meitat són per el quebrantament del confinament nocturn. 

Gabriela Bravo, la consellera de Justícia i Interior, ha assegurat que la «normalitat» ha sigut la tònica de la primera jornada de confinament nocturn acordada per la Generalitat Valenciana, que es prolongarà fins al 9 de desembre, com a mesura restrictiva excepcional per a frenar l'avanç de la pandèmia en la Comunitat. Ha reconegut així mateix el comportament «responsable» de la societat valenciana per a fer front a la crisi sanitària i ha agraït que «la immensa majoria dels valencians i també dels establiments públics» hagen complit amb les restriccions horàries.

La consellera ha assenyalat que mostra de l'alt grau de compliment de les restriccions són «les poques intervencions que els cossos de seguretat han hagut de realitzar per a fer complir el confinament nocturn». Així, ha informat que,  segons les dades de Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia de la Generalitat, aquesta passada matinada, entre la una i les sis del matí, s'han proposat 224 sancions per incomplir la normativa anticovid dictada per Sanitat.

Ara bé, ha precisat que del total, menys de la meitat d'aquestes 224 propostes de sanció es corresponen amb el trencament del confinament nocturn.

«Aquestes dades reflecteixen, una vegada més, que la ciutadania valenciana és una societat responsable», ha asseverat Bravo, qui ha traslladat que la Generalitat «reconeix i agraeix» l'esforç que els valencians estan fent des de fa mesos per a fer front al virus però ha advertit que «ara no podem baixar la guàrdia».

Te puede interesar
Lo más visto