Onda treballa en la millora de la xarxa de 90 quilòmetres de senderes homologades per a fomentar el turisme actiu

L'Ajuntament s'encarrega de revisar l'estat, inspeccionar la senyalització i aplicar les mesures correctives necessàries

General 26 de octubre de 2020 redacció
Senderos-Onda_01
Senyal que indica els treballs en els senders d'Onda. Ajuntament d'Onda

L'Ajuntament d'Onda està treballant en la neteja, condicionament i revisió de la senyalització d'alguns trams de la xarxa municipal que suma 90 quilòmetres de senderes homologades per la Federació d'Esports de Muntanya (FEMECV). La finalitat d'aquesta mesura, que persegueix fomentar el turisme actiu, és mantindre en perfecte estat els camins i garantir el pas i la seguretat dels usuaris.

El govern municipal ha contractat a una empresa local perquè s'encarregue de la revisió i el manteniment de les rutes, aplicant les mesures correctives necessàries, a més de treballar en l'homologació de noves senderes. Les primeres actuacions s'estan duent a terme en el PR CV 360, conegut com ‘Les Piràmides’, on els arbols caiguts a causa del passat incendi de la Serra Espadán han bloquejat el pas produint diversos incidents amb senderistes que han precisat de l'ajuda dels serveis d'emergències. Per a això, s'ha revisat el traçat mitjançant l'ús de drons davant la impossibilitat d'accedir a aquest.

El regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha explicat que «si volem fomentar el turisme actiu i consolidar-nos com a ciutat saludable és fonamental invertir a mantindre en bon estat els nostres camins i senyalitzar-los com cal».

Homologació internacional de rutes cicloturistes

El govern municipal també ha aconseguit l'homologació internacional, per part de la International Mountain Bicycling Association (IMBA), de quatre rutes cicloturistas pel seu terme municipal. Es tracta d'un reconeixement a la qualitat dels recorreguts, senyalització i serveis que ofereix la ciutat als ciclistes i que obri al municipi noves oportunitats turístiques i de promoció a nivell mundial.

En total, Onda suma més de 50 quilòmetres de senderes i pistes homologades per a tots els nivells que condueixen al ciclista fins a enclavaments únics com l'embassament del Sichar, el ermitorio d'El Salvador o la Serra d’Espadà. Tota la informació sobre les rutes es poden consultar en l'Oficina de Turisme d'Onda així com en la web ona.bike, on també es poden descarregar digitalment els tracks.

Te puede interesar
Lo más visto