Economia entrega una peça de ceràmica 'Artesania Comunitat Valenciana' a l'alumnat i professorat participant en concurs Consumópolis

En agraïment a l' esforç realitzat al darrer concurs escolar marcat per la pandèmia COVID-19

Economía 26 de octubre de 2020 Redacció
Captura de pantalla 2020-10-26 a las 16.18.45

La Direcció General de Comerç, Artesania i Consum de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha fet entrega d'una peça de ceràmica socarrats de la marca «Artesania Comunitat Valenciana» en agraïment a l'esforç realitzat en uns moments tan difícils per l'alumnat participant i el professorat coordinador del passat concurs escolar Consumópolis, marcat per la pandèmia COVID-19.

La Conselleria d'Economia participa des de fa 15 anys al costat d'altres comunitats autònomes i el Ministeri de Consum en la celebració del concurs escolar denominat Consumópolis, amb l'objetiu de promoure l'educació en consum entre els col·lectius infantil i juvenil dels centres educatius de la Comunitat, de manera que l'alumnat desenvolupe capacitats i hàbits crítics i responsables en relació amb els seus actes de consum.

El passat concurs escolar 2019-2020 Consumópolis 15 portava com a lema «Els teus actes de consum poden canviar el món, com ho faries tu?». El concurs constava de dues parts, la primera d'un recorregut per la ciutat virtual de Consumópolis, resolent les diverses proves, de caràcter pedagògic i lúdic que es plantegen i, i la segona consistia a dissenyar, elaborar i presentar un treball en equip sobre consum responsable.

La primera fase de Consumópolis es va celebrar a nivell nacional, l'alumnat podia completar el recorregut des del 7 d'octubre de 2019 fins al 23 de març de 2020, tots dos inclusivament. A partir d'aqueixa data era quan es posava en marxa la fase autonòmica, que no es va poder realitzar a causa de la pandèmia. Participants al concurs han participat 219 equips escolars de tota la Comunitat i sent que cada equip està compost per cinc alumnes, la participació és de 1.095 alumnes dels cicles de 5 i 6 de primària, 1 i 2 i 3 i 4 d'ESO.

Amb motiu de la declaració de l'estat d'alarma a conseqüència de la COVID-19, els centres escolars no van poder reprendre les classes de manera presencial i, per tant, sols uns pocs van poder finalitzar la segona fase, la fase autonòmica del concurs escolar Consumópolis 15, fent impossible continuar amb el concurs. Encara en aquestes circumstàncies, del total d'equips participants, van poder finalitzar el recorregut per la ciutat virtual, és a dir, la primera part del concurs, 100 equips amb 500 alumnes de 20 centres educatius coordinats per 21 professionals docents.

Te puede interesar
Lo más visto