Bravo adverteix que les forces de seguretat es mantindran vigilants amb les festes alternatives a l'oci permés

La consellera demana a la ciutadania que avise a la policia quan observe reunions o festes en les quals no es respecten la distància de seguretat o se supere el màxim de les 6 persones

Sanitat 26 de octubre de 2020 REDACCIÓ
la-consellera-de-justicia-gabriela-bravo-y-la-delegada-del-gobierno-en-la-comunitat-valenciana-gloria-calero

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat que les forces de seguretat es mantindran «molt vigilants» respecte a les festes alternatives a l'oci reglat que es puguen celebrar, on es vulnere la distància de seguretat o superen el màxim de 6 persones.

Bravo ha fet una crida a la ciutadania perquè «els qui tinguen coneixement d'aquestes festes, no dubten a telefonar a la policia perquè el compliment d'aquestes normes ens ajudarà a tots i totes a protegir-nos del virus». «El fet que el veí o veïna advertisca que cridarà a la policia», ha explicat la titular de Justícia, «segur que tindrà efecte dissuasiu». «Més que penalitzar, volem advertir», ha afegit.

Bravo ha destacat en una trobada amb amb la delegada del Govern, Gloria Calero, «l'alt nivell de responsabilitat de la ciutadania valenciana en la seua conducta al llarg del primer cap de setmana amb restriccions de mobilitat com demostra el fet que el nombre d'actes alçades per les forces i cossos de seguretat de l'Estat, policia autonòmica i policies locals no supera les 300 per a una població de 5 milions d'habitants». Bravo ha detallat que la majoria d'aqueixes propostes de sanció tenen a veure amb no portar màscara i un percentatge menor amb el trencament del confinament nocturn i la celebració d'alguna festa.

Mesures per a reduir contagis

Gabriela Bravo ha posat l'accent en la importància de les mesures adoptades, que es van publicar el dissabte, per la conselleria de Sanitat per a reduir el nivell de contagi. «Vull insistir en la responsabilitat i la solidaritat de la ciutadania. És important complir les mesures i el confinament nocturn entre les 00:00 i les 06:00 hores». «Els valencians i valencianes han de saber que no es pot eixir excepte les excepcions que contempla la norma. Que tinguen clar que, aquestes mesures, afavoriran al fet que es reduïsca el nivell de contagi i ens ajudaran a continuar avançant en la lluita contra la COVID-19, una labor en la qual tots i totes hem d'estar units», ha afegit.

Te puede interesar
Lo más visto