Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març i 6.000 hores de treball de Protecció Civil

Silvia Gómez: «En aquest moment és imprescindible complir la normativa i les mesures imposades perquè la covid-19 no ha desaparegut»

Sanitat 26 de octubre de 2020 REDACCIÓ
balanç policia i protecció civil covid-19

 
L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper «clau» que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i el responsable de Protecció Civil, Ismael Solsona, han realitzat un balanç d'actuacions des del 14 de març quan es va declarar per primera vegada l'estat d'alarma per la pandèmia. Silvia Gómez ha destacat la «labor pedagògica i solidària» realitzada per tots dos cossos, així com pels col·laboradors voluntaris «per a garantir la salut i la seguretat».

El balanç es concreta en prop de 800 denúncies (692 durant l'estat d'alarma i 97 després de l'estat d'alarma), a més de 6.000 hores de treball de voluntaris i col·laboradors de Protecció Civil. La regidora de Seguretat Ciutadana ha agraït «la gran labor durant aquest temps, i sobretot en els moments tan complicats de les primeres setmanes de la pandèmia, on es van viure moments de molta tensió però tots van estar a peu de carrer per a treballar». L'edil ha assenyalat que «en tot aquest temps ha prevalgut la responsabilitat per part de la ciutadania, a excepció d'alguns pocs que no han complit les normes» i ha fet una crida en aquest moment en què la situació torna a ser complicada «i en el qual és imprescindible complir la normativa i les mesures imposades perquè la covid-19 no ha desaparegut».

El comissari principal cap de la Policia Local també ha insistit que «no ens podem relaxar» i ha assegurat que «de la primera ona hem aprés que és fonamental informar i que la sanció és l'últim recurs». José Ramón Nieto ha agraït la comprensió de la ciutadania i el compromís dels agents de la Policia Local des del mes de març. També ha detallat la coordinació i col·laboració de la Policia Local amb l'UME, l'Exèrcit de Terra, la Policia Local, la Guàrdia Civil, l'Hospital de la Plana, així com amb Protecció Civil, i ha agraït el treball de tots aquests cossos, així com dels col·laboradors voluntaris.

Te puede interesar
Lo más visto