Castelló constitueix de forma oficial Cecopal per a coordinar les actuacions a desenvolupar a nivell local davant l'estat d'alarma

Entre les mesures té especial atenció a la vigilància de la restricció de la mobilitat nocturna

General 28 de octubre de 2020 redacció
27-10-20 Amparo Marco dirige CECOPAL
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en una reunió amb el comité de Cecopal. Ajuntament de Castelló

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal), ja està constituït oficialment per l'Ajuntament de Castelló. El comité de coordinació polític i tècnic que coordinarà les actuacions a desenvolupar a nivell local davant l'estat d'alarma i després de les noves mesures de seguretat aprovades per a contindre la propagació de la covid- 19 des d'aquest dijous que s'ha implantat. L 'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha manifestat que a través d'aquest òrgan «coordinarem i centralitzar les actuacions i mesures a prendre enfront de la pandèmia per a reforçar la nostra resposta davant la segona ona».

La direcció del Cecopal està en mans de l'alcaldessa de Castelló, a més ha quedat constituït amb l'assistència del portaveu del govern municipal, José Luis López, i els regidors David Donate, Verònica Ruiz i Fernando Navarro. La part tècnica està integrada la Secretaria de l'Administració Local, l'àrea de seguretat i l'àrea de serveis urbans, entre altres. També formen part el director territorial de Sanitat, Edelmiro Sebastián, i la Cap d'Unitat de Protecció Civil de la Subdelegació del Govern, Rosa María Torres. Hi ha que remarcar que aquest comité assessor tècnic podrà ser ampliat en funció dels temes a abordar en cada sessió.

La primera sessió, de caràcter constitutiu, ha servit per a fixar criteris organitzatius i de coordinació entre institucions per a vehicular tota informació de caràcter tècnic de les diferents administracions i millorar l'efectivitat de les mesures, amb especial atenció a la vigilància de la restricció de la mobilitat nocturna i a la mesura de control de grups de més de sis persones. En aquest sentit, s'ha optat per una mesura organitzativa que implica l'avançament dels torns de nit de la Policia Local en previsió de l'avançament de l'oci per part de la població.

Te puede interesar
Lo más visto