Castelló suspén la taxa de fems per a l'oci nocturn i presentarà una declaració institucional d’ajuda al sector en el ple de demà

Aquesta vesprada hi ha convocada una concentració en la Plaça Major de la capital per l'Associació ON! Castelló

Economía 28 de octubre de 2020 redacció
27-10-20-reunion-jorge-ribes-ocio-nocturno_xl
Reunió Ribes, regidor d'activitats amb l'oci nocturn de Castelló. Elperiòdic

L'Ajuntament de Castelló no cobrarà la taxa de fems als locals d'oci nocturn de la ciutat. Aquesta exempció correspon al període comprés entre la declaració del primer estat d’alarma, del de març, fins a finals de l’any 2020. L’equip de govern ha pres aquesta mesura per a secundar i ajudar a minimitzar els efectes econòmics que la crisi sanitària està provocant en el sector, ja que la seua activitat va tindre que tancar durant el primer estat d'alarma i després, des de mitjan agost fins a l'actualitat, com a mesura de prevenció enfront de la covid-19. En aquesta línia i amb la finalitat de reivindicar ajudes, l'Associació ON! Castelló ha convocat aquesta vesprada una concentració en la plaça Major de la capital de la Plana.

Com a senya de suport, l'equip de govern presentarà en el ple de demà una declaració institucional d’ajuda al sector de l'oci nocturn i que, a més, comptarà amb la sustentació de tota la corporació. En aquest text s'acorda donar suport a la taula de treball acordada en la Diputació de Castelló en el ple del 20 d'octubre, en la qual els professionals exposen la seua situació i es determinen les accions més oportunes per a frenar les pèrdues del sector.

A més s'insta al Consell a posar en marxa un fons de contingència per a l'oci nocturn destinat a finançar part dels costos fixos, que comporta el manteniment dels negocis el temps que es mantinguen tancats.

El regidor d'Activitats, Jorge Ribes, va afirmar que des de «el consistori estem treballant des del minut zero de la pandèmia per a ajudar a minimitzar els seus efectes socials i econòmics en tota la ciutat, en mesures com l'exempció de la taxa de fems a l'oci nocturn, o la línia d'ajudes d'un milió d'euros a la qual poden optar i així li ho he traslladat personalment al sector», va dir.

Per part seua, el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, va afirmar que «és lògic i normal» que mentre els locals d'oci nocturn no puguen tindre activitat «deixem de cobrar-los la taxa de recollida de residus». L'edil Fernando Navarro va subratllar que «la prioritat és garantir la salut de la població i impulsar mesures que atenuen els efectes econòmics».

Te puede interesar
Lo más visto