Ximo Puig no descarta tancar la mobilitat de la Comunitat Valenciana si fóra necessari

El president reitera que primer cal estudiar l'evolució de la pandèmia i els efectes de les restriccions

Sanitat 28 de octubre de 2020 redacció
ElU11toXgAI9cB6
XImo Puig durant el programa de 'Espejo Público'. Generalitat

La crescuda d'un 50 % de la pressió hospitalària o l'augment fins als 171 casos de incidència acumulada en els últims 14 dies, posen de manifest que la Comunitat Valenciana està vivint un augment exponencial de l'impacte del coronavirus en els últims dies. Davant aquesta situació, que preocupa a la Generalitat, la Comunitat es va avançar i va anar de les primeres a anunciar el toc de queda dijous passat.

Enfront d'aquestes dades preocupants, el dimarts en una entrevista en el programa ‘Espejo Público’, el president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciava que no descarta tancar la Comunitat Valenciana si fóra necessari, seguint l'exemple d'altres comunitats del país. D'aquesta manera, Puig ha reiterat que «per descomptat» es tancarà abans del Pont de Tots els Sants «si fóra necessari fer-ho».

En aquest sentit, el president matisa que en aquests moments no es contempla, ja que primer «cal estudiar l'evolució de la pandèmia i els efectes de les restriccions». Així mateix, recorda que els habitants de les distintes províncies de la Comunitat, sí que poden viatjar entre aquestes.

Sobre la incidència acumulada de 171 casos per cada 100.000 habitants, Ximo Puig reconeix que són dades millors que altres països com França, Països Baixos o Gran Bretanya, la qual cosa «no ha de portar-nos a un missatge d'autosatisfacció» ja que aquestes dades «estan fora d'objectiu desitjable d'arribar a menys de 50».

Ximo Puig ha recordat que per a contindre al virus es van contractar a més de mil rastrejadors a principis d'estiu i ara es disposa de 1.500 rastrejadors. El problema és que la propagació tan massiva «fa que la traçabilitat es perda en molts àmbits». Davant aquesta realitat avisa que s'hauran de prendre «noves decisions restrictives si no som capaces de controlar la situació».

Te puede interesar
Lo más visto