Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Més del 80 % de persones enquestades accepta el reciclatge de matèria orgànica a Castelló

Es demanen més contenidors de recollida en el centre de la ciutat per millorar la recollida selectiva

General 28 de octubre de 2020 redacció
281020 Garcia amb equip educació ambiental
L’edil de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, amb l'equip d'educació ambiental. Ajuntament de Castelló

L’equip d’educació ambiental de l'Ajuntament de Castelló ha realitzat un sondeig sobre l’ús dels nous contenidors marrons instal·lats a la ciutat. En aquest sentit, el 81,5 % de les persones i professionals enquestat s’han mostrat favorable a utilitzar els sistema de separació de restes orgàniques.

Pel que fa als objectius d'aquesta investigació, la finalitat ha estat recopilar informació per a plantejar les futures campanyes de conscienciació que portarà a terme l’administració municipal. En l’enquesta figuren preguntes sobre el coneixement de la recollida de la matèria orgànica, si es coneix el contenidor marró, si es sap que la bolsa de l’orgànica ha de ser compostable i sobre la predisposició de recollir selectivament en casa.

Així doncs, el 87 % de les persones enquestades s’ha mostrat favorable a utilitzar els sistema de separació de restes orgàniques. El 78 % coneix el funcionament de la recollida de l’orgànica, mentre que el 61% sap quins tipus de residus es poden llençar al contenidor marró. El sondeig deixa veure que s’ha de reforçar la informació sobre el tipus de bolsa que s’ha d’utilitzar a l’hora de reciclar la matèria orgànica, un aspecte en què ja treballa actualment el consistori mitjançant una campanya que inclou més de 150 accions informatives.


Una mostra de 120 negocis d'alimentació i floristeria 

Entre el professionals, el percentatge d’acceptació del nou sistema se situa en el 76 %, una xifra que representa el nombre de persones disposde a reciclar la matèria orgànica. En total, 119 negocis d’alimentació i floristeria han participat en aquest estudi. El 90 % dels comerços afirma que coneix el sistema de recollida selectiva i el 63 % entén com funciona i què es llença a cada contenidor.

Valoració positiva 

L’estudi conclou que la valoració del nou sistema de reciclatge és positiva, tant en la part en la qual es pregunta a la ciutadania com en la part en la qual els enquestats són els comerços. Així mateix, les persones enquestades que ja van participar en la prova pilot considera que aquesta els ha ajudat a conèixer el sistema inclòs abans de posar-lo en funcionament en la ciutat de Castelló.

Necessitat de més contenidors en el centre 

Durant el procés, l’estudi ha recollit suggeriments sobre la posada en marxa de la recollida selectiva. El veïnat del centre i els comerços han expressat la necessitat de disposar de més contenidors de recollida en el centre de la ciutat. Els comerciants han també aposten per crear illes de reciclatge, unint diferents tipus de contenidors, i per ampliar les boques dels dipòsits, per a facilitar l’entrada de capses o bosses grans. No obstant això, valoren de forma positiva que el contenidor marró dispose de pedal d’obertura i d’un sistema de símbols en què es recorden els residus que admet.

Te puede interesar

IMG-20210223-WA0101

8M Peníscola

Redacció
General 08 de marzo de 2021

L'Ajuntament de Peníscola aprovarà en Ple la declaració institucional de la FEMP en defensa i protecció dels valors d'igualtat

ibero

Xarxa Rimig

Redacció
General 09 de marzo de 2021

Castelló se suma al Mes Iberoamericà de la Dona a través de la xarxa per la igualtat de gènere.

Newsletter