Castelló celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb quatre jornades d'activitats culturals

Del 13 al 16 de novembre sis espais de les comarques de Castelló situaran la capital de la Plana com una icona de l'art i la cultura

Cultura 28 de octubre de 2020 REDACCIÓ
IMG_20201028_121622

El coordinador de l'Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, ha presentat aquest dimecres juntament amb la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Verònica Ruiz, i la diputada de Cultura de la Diputació de Castelló, Ruth Sanz, la programació del Dia Internacional dels Museus de Castelló (DIMCAS).

A causa de la crisi del coronavirus, la comunitat museística internacional va haver de posposar els actes presencials pel Dia dels Museus, que se celebra cada any el 18 de maig. Les activitats es reprenen ara a la tardor, entre el 13 i el 16 de novembre, per a fer-les coincidir amb el 16 de novembre, dia commemoratiu del 74 aniversari del Consell Internacional de Museus (ICOM).

Els actes organitzats es divideixen entre sis espais de Castelló i les seues comarques: el MBAC (Museu de Belles Arts de Castelló), l'EACC (Espai d'Art Contemporani de Castelló), el MUCC (Museu de la Ciutat de Castelló), el MACVAC (Museu d'Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés), la Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló i el DIPCAS: Espai Cultural Obert Les Aules.

Seran quatre intenses jornades de museus i d'espais que tenen com a objectiu ser un oasi d'art i mostrar la consciència social i cultural que la ciutat té durant tot l'any. Amb el lema 'Museus per a la igualtat: diversitat i inclusió', enguany el Dia Internacional dels Museus pretén potenciar la diversitat i la inclusió en les institucions culturals, és a dir, convertir-se en un punt de trobada per a celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus, així com promoure eines per a identificar i superar els prejudicis en les coses que els museus mostren i en les històries que conten.

Te puede interesar
Lo más visto