Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Sanitat suspén les pràctiques sanitàries assistencials del alumnat de Ciències de la Salut

L'alumnat dels últims cursos i l'últim curs d'un màster oficial quedarà exempt d'aquesta mesura

Educació 29 de octubre de 2020 redacció
images
Hospital General de Castelló. Cadena SER

La conselleria de Sanitat i Salut Pública ha decidit suspendre temporalment, i fins a un altre avís, la realització de pràctiques sanitàries assistencials de l'alumnat de Ciències de la Salut de les universitats de la Comunitat Valenciana. No obstant això, l'alumnat dels últims cursos d'aquestes especialitats, així com de l'últim curs d'un màster oficial, quedarà exempt d'aquesta mesura preventiva a causa de la importància de la realització d'aquestes pràctiques en aqueix nivell i la impossibilitat que puguen realitzar-les en anys successius.

La decisió, explica la directora general d'Assistència Sanitària, Mariam García Layunta, ha sigut motivada per «la necessitat d'extremar les mesures de control en els centres sanitaris». En aquesta línia, ha indicat que «és imprescindible també que protegim als alumnes i als propis pacients, tant per la seua situació clínica com per la seua especial vulnerabilitat».

Eva Alcón, la rectora de la Universitat Jaume I (UJI), ha assegurat que l'UJI entén la suspensió de les pràctiques clíniques. La rectora ha assegurat que el primer «és garantir la salut del nostre estudiantat i ajudar a evitar l'expansió del virus», però ha demanat també que «es busque un equilibri entre salut i formació, sobretot del futur personal sanitari». En aquest sentit, ha valorat que la suspensió no afecte l'alumnat d'últim curs i ha assenyalat es treballarà per a buscar fórmules que mitiguen l'impacte formatiu de la suspensió de les pràctiques i que l'alumnat puga desenvolupar totes les seues competències professionals.

Te puede interesar

MarIaJesusSanchez CSIF CS

CSIF lamenta la "improvisació innecessària"

Redacció
Educació 02 de marzo de 2021

El sindicat considera que decidir si la setmana de Magdalena serà o no lectiva a Castelló, suposa en l'últim minut ,una falta de respecte per a tota la comunitat educativa i perjudica tant els docents com a l'alumnat i a les seues famílies.

ashocas r

Trobada agredolça

Redacció
Economía 10 de febrero de 2021

L'hostaleria qualifica així la reunió mantinguda en la vesprada del dimarts amb l'ajuntament de Castelló, encara que arranca en el compromís de començar amb les ajudes en quant Generalitat transferisca la part que els correspon del pla parèntesi.

Asamblea red de ciudades AVE

Promoció Turística

Redacció
General 21 de febrero de 2021

Castelló reforça el posicionament turístic i impulsa el seu producte en la Xarxa de Ciutats AVE

Newsletter