Les localitats de Vinaròs, Nules i L'Alcora augmenten més restriccions per la incidència de la covid-19

Entre les mesures destaquen el tancament d'espais i la reducció de l'aforament

Sanitat 29 de octubre de 2020 redacció
descarga
Operaris desinfectant els carrers de Vinaròs. Ajuntament de Vinaròs

L'avanç de la pandèmia ha provocat l'aprovació de noves restriccions en localitats com Nules, l'Alcora i Vinaròs, amb l'objectiu de blindar-se al màxim. Especialment preocupa el cas de Vinaròs i Morella, els dos municipis més afectats per la pandèmia en els últims dies, que estan a l'espera que la Conselleria de Sanitat adopte mesures extra, com va explicar aquest dimecres l'alcalde de la capital del Baix Maestrat, Guillem Alsina.

A Vinaròs,  aquest dimecres es van notificar tres brots d'origen social que han provocat un total de  24 nous positius. Front aquest augment l'Ajuntament va decretar el tancament de parcs i espais d'esbarjo, així com ha limitat l'ús del skatepark sol a l'entitat de patinadors i no va a cedir espais municipals  ni a entitats ni a particulars.

Aquestes mesures son de competència municipal i han sigut postes en marxa per l'augment de la incidència de la covid (414,89 casos per cada 100.000 habitants) en els últims 14 dies, que fan elevar la valoració del risc a molt alt. Les accions es reforçaran per part de Conselleria, ja que segons Alsina, «Salut Pública ha explicat que s'està emetent un informe conjunt amb Morella perquè Sanitat emeta una resolució específica per a les dues localitats», ja que aquestes son les més afectades per la pandèmia en els dos últims dies.

 A Nules estaran en vigor fins al 15 de novembre. Així, el tancament d'espais esportius ha vingut acompanyat de la suspensió d'entrenaments en les extraescolars en col·legis, de la mateia forma s'ha precintat els parcs infantils i les zones d'oci públiques i se suma el de l'el mobiliari urbà, cabines de telèfon i fonts, a les quals també s'ha tallat l'aigua. S'ha tancat la zona comuna dels horts urbans i a partir de la setmana vinent s'intensificarà la prevenció en el mercat del dimecres. A la contínua desinfecció dels carrers i espais públics per part de la brigada municipal se sumaran aquesta setmana els agricultors amb els seus tractors.

A L'Alcora, davant el repunt de casos (hi ha 59 positius) la corporació municipal ha decidit adoptar limitacions fins al dia 9 de desembre. D'una banda, es prohibeix l'entrada d'espectadors a les instal·lacions esportives i i no es podran usar vestuaris ni dutxes, (excepte en la piscina climatitzada), i l'aforament, en cap cas, pot superar el 60 %.

Els parcs es tanquen de 22.00 a 8.00 hores. També s'ha anul·lat la zona d'acampada i es prohibeix fer foc i utilitzar els berenadors del paratge de Sant Vicent. També han suspés activitats com la carrera Unbroken, i la XVIII Mostra de Teatre Amateur Vila de l'Alcora. A més, s'ha reduït al 60 % l'aforament del cementeri, biblioteca municipal i Museu de Ceràmica.

Te puede interesar
Lo más visto