Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló adjudica la construcció del nou CEIP Herrero per 3’3 milions d’euros

El projecte forma part del Pla Edificant i s’executarà entre 2021 i 2022

General 29 de octubre de 2020 REDACCIÓ
291020 Castelló  CEIP Herrero

La Junta de Govern Local ha donat hui llum verda a l’adjudicació de les obres del CEIP Herrero. El pressupost total d’aquestes serà de 3.356.815 milions d’euros i es preveu que es liquidarà durant els exercicis de 2020, 2021 i 2022.

 La resolució de l’adjudicació de les obres de l’Herrero és la culminació d’un procés que es va iniciar al maig i al qual s’han presentat cinc candidatures. Les obres s’han d’executar durant el present curs i el que ve, i hauran d’estar acabades al 2022. Mentrestant, l’alumnat serà traslladat al costat del carrer Riu Ter. La Regidoria d’Educació ha informat que les tasques per adequar el solar de titularitat pública, on s’hi duran a terme les classes provisionals, avancen a bon ritme.

 «Aquesta adjudicació constata que el Pla Edificant avança a Castelló i continua sent totalment prioritari enmig d’una crisis sanitària que ens ha mostrat com d’important és invertir en educació», ha explicat el regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita. L’edil ha destacat que «en aquest cas, les obres a l’Herrero ens permetran renovar un centre que té més de 40 anys d'antiguitat i dotar-lo d’unes instal·lacions que permetran millorar també el projecte educatiu».

Per la seua banda, el regidor d'Urbanisme, José Luis López, ha destacat que aquesta adjudicació, dins del pla Edificant «millorarà les infraestructures educatives de Castelló al mateix temps que suposarà una important injecció per a la reactivació de l'economia local en aquests moments d'emergència sanitària i social per la covid-19». López ha destacat que aquest projecte transformarà el CEIP Herrero «en un espai més eficient i modern en aspectes clau com l'accessibilitat».

Les obres de l’Herrero per rehabilitar integralment l’edifici preveuen crear una aula per a xiquets i xiquetes de dos anys de manera que el centre contribuirà afavorir la conciliació familiar. Del mateix mode, els treballs en el CEIP Herrero també tenen previst millorar en l’aspecte sostenible de l’edifici. Per això, s’inclourà un aïllament tèrmic que permeta estalviar energia i es construiran de porxes que faciliten l’ombra en l’escola.

Te puede interesar

Asamblea red de ciudades AVE

Promoció Turística

Redacció
General 21 de febrero de 2021

Castelló reforça el posicionament turístic i impulsa el seu producte en la Xarxa de Ciutats AVE

Newsletter