El servei de manteniment del Consorci riu Millars retira els pins afectats per la plaga del Tomicus destruens

Els arbres estaven morts a conseqüència de l'atac de l'insecte barrinador que ha acabat amb més d'un centenar d'exemplars

General 29 de octubre de 2020 REDACCIÓ
PINS AFECTATS PER LA PLAGA DEL TOMICUS 1 (3)-min

El servei de manteniment del Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha trossejat i retirat 8 pins blancs afectats per la plaga del Tomicus destruens de diversos indrets del paratge del Termet de Vila-real. 

 Els arbres s'havien assecat i més tard havien caigut a conseqüència de l'atac dels insectes barrinadors que estan afectan una part important del pinar. La guarderia rural del Consorci riu Millars realitza amb regularitat seguiments de l'afecció del pinar amb l'objectiu de localitzar i marcar la ubicació exacta dels pins blancs (Pinus halepensis) afectats per la plaga d'aquests escarbats de l'escorça.

PINS AFECTATS PER LA PLAGA DEL TOMICUS 1 (1)-min
 L'últim treball de camp dut a terme va significar la localització de vora un centenar de pins blancs afectats pel Tomicus destruens, dels quals 60 estan morts i altres 40 presenten símptomes greus o molt greus de l'atac dels insectes coleòpters. Els exemplars afectats es troben en dos emplaçaments emblemàtics del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars com són el Termet de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real i l'entorn natural de l'ermitori de Santa Quitèria d'Almassora. Ara el servei de manteniment està trossejant els exemplars morts i caiguts a terra  i retirant-los de l'entorn natural. 

Te puede interesar
Lo más visto