Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Podem-EUPV Castelló reclama una política una política fiscal del segle XXI per a “reconciliar la idea de la ciutat amb la ciutadania”

El portaveu de Podem-EUPV Castelló, Fernando Navarro, ha realitzat aquestes declaracions durant el Ple Municipal que ha aprovat les ordenances fiscals de 2021 amb els vots a favor dels partits de l’Acord de Fadrell.

Política 29 de octubre de 2020 Redacció
1295600_1

El portaveu de Podem-EUPV Castelló, Fernando Navarro, ha defensat en el Ple Municipal d'aquest dijous «una política fiscal del segle XXI que implique a l'Ajuntament en l'eixida de la crisi». «La modificació de les ordenances fiscals van en la línia de reconciliar la idea de la ciutat amb la ciutadania, amb més progressivitat i mirada verda», ha ressaltat.

Navarro ha destacat que els impostos no augmentaran en la majoria dels castellonencs i pujaran al port de Castelló perquè va tindre 10 milions de beneficis en 2019 i en moments de crisis «han de posar més els que més tenen», així com en els habitatges buits de grans propietaris o fons voltor». Al mateix temps, ha ressaltat que baixaran a empreses que s'impliquen en la rehabilitació o en obres amb una reducció de l’ICIO o als horts que estiguen en actiu i que aposten per l'ecologia.


El regidor de Podem-EUPV ha realitzat aquestes declaracions durant el Ple Municipal que ha aprovat les ordenances fiscals de 2021 amb els vots a favor dels partits de l’Acord de Fadrell. Les noves propostes recullen una pujada d'un 50% de l'IBI en aquells habitatges que porten un any deshabitades i siguen propietat de grans propietaris; un augment d'impostos al 10% de grans magatzems; una alça del coeficient de l'IBI fins a l'1% en el port de Castelló; així com una reducció de l'impost d'obres (ICIO) i bonificacions del 50% de l'IBI rústic per a les parcel·les en actiu i de fins a un 70% perquè les que a més certifiquen en ecològic.«Se'ls puja als fons voltor com Azora, Tempore, Voyager o Global» amb habitatges a Castelló i «on no tenen a ningú empleat a la ciutat perquè quan contactem amb ells ens deriven a València o Madrid», ha afegit

Navarro ha rebatut als partits de la dreta que «és mentida que una menor pressió fiscal comporte més competitivitat». «Països d'Europa recapten huit punts més que Espanya i són més competitius», ha afirmat el regidor, que els ha recordat que fins al Fons Monetari Internacional advoca per més recaptació i inversió pública per a fer front a la crisi sanitària i econòmica. Ha explicat que la proposta de rebaixes fiscals del PP hauria suposat un minvament d'ingressos de 5 milions.

Ha contestat també a les crítiques contra l’increment de l'IBI del port de Castelló i ha asseverat que suposarà una alça de 55.000 euros quan va tindre en 2019 uns beneficis de 10 milions d'euros. I puja «perquè li ho pot permetre» per a ajudar davant la crisi. Ha exposat que Castelló té un coeficient de l'IBI inferior als ports de Tarragona i Sagunt i que no pot fonamentar la seua competitivitat amb dúmping fiscal. A més, ha informat que el port d'Alacant va patir pèrdues tenint el tipus de l'IBI més baix mentre València va registrar beneficis amb l'IBI més alt.

Te puede interesar

210215__FOTO_Agentes_Covid_TRAM_Castello

Auxiliars Covid en el Tram

Redacció
Coronavirus 15 de febrero de 2021

Arcadi Espanya ha presentat el nou servici d'informació i col·laboració en el control d'aforaments - Un total de 14 auxiliars COVID-19.

Newsletter