Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'alcalde de Vinaròs anuncia les noves mesures específiques del municipi per fer front la Covid-19

La majoria de mesures, que entren en vigor el 31 d'octubre, tracten de reducció dels aforaments

Coronavirus 30 de octubre de 2020 redacció
20201029_211536-970x350
L'alcalde de Vinaròs anunciant les noves mesures. Vinaròs news

L’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, va comparèixer a la nit d'ahir dijous 29 d'octubre per anunciar les noves mesures restrictives aprovades per Conselleria de Sanitat que son específiques per a Vinaròs i els altres municipis més afectats per la pandèmia, com és Morella. Aquestes accions s’afegiran a les que l’Ajuntament de Vinaròs ha adoptat aquesta mateixa setmana, amb l’objectiu també d’evitar més contagis a la localitat. 

L'alcalde ha demanat als ciutadans que complisquen totes aquestes noves normes preses des de la Conselleria de Sanitat, que tenen l’objectiu de preservar la salut de les persones. En aquest sentit, insistia que «només amb l’esforç de tots podrem superar aquesta difícil situació i tornar de nou a la normalitat que tots desitgem».

Pel que fa a la festivitats de Tots Sants, l’alcalde Alsina ha assenyalat que es manté el protocol sanitari que s’ha establert per a poder visitar cementeri municipal. Així mateix, ha demanat a la ciutadania fer l’esforç de no celebrar la Nit de Halloween amb festes privades i que els xiquets no demanen llaminadures als comerços.

Totes les mesures es publicaran de forma detallada  al Butlletí Oficial de la Comunitat Valenciana i seran d’aplicació durant un termini de 14 dies naturals a comptar des de les 00:00h del dia 31 d’octubre. No obstant, entre aquestes mesures es troben: 

Mesures relatives a vetlles i enterraments: Es limitarà l’aforament a 1/3, tant en instal·lacions públiques com privades, fins a un màxim de 25 persones a l’aire lliure i de 15 en espais tancats.

Mesures relatives a celebracions: Les cerimònies podran realitzar-se en tota mena d’instal·lacions, públiques o privades, ja siga en espais a l’aire lliure o espais tancats, sempre que no se supere el 30 per cent del seu aforament amb un màxim de 30 persones.

Mesures relatives a establiments i locals comercials minoristes i d’activitats de serveis professionals que no formen part de centres i parcs comercials: S’haurà de reduir a 1/3 l’aforament total en els establiments i locals. En el cas d’establiments o locals distribuïts en diverses plantes, la presència de clientela en cadascuna d’elles, haurà de guardar aquesta mateixa proporció. En el cas dels mercats que desenvolupen la seua activitat en la via pública a l’aire lliure o mercats ambulants, es podran instal·lar fins a un màxim del 50 % dels llocs habitualment autoritzats.

Mesures relatives a centres i parcs comercials. Que es limite a un 1/3 de l’aforament en cadascun dels establiments i locals comercials situats en ells. De la mateixa forma els hotels i allotjaments turístics, no podran superar 1/3 de l'aforament en zones comuns. 

Mesures relatives als establiments d’hostaleria i restauració. El consum a l’interior del local no podrà superar 1/3 de l’aforament. I el consum a les terrasses no podrà superar el 50 % de l’aforament. No es permet els serveis tipus self-service o bufet.

Mesures relatives a les biblioteques i arxius. A les biblioteques, tant de titularitat pública com privada, podran dur-se a terme activitats culturals i d’estudi en sala, sempre que no se supere el 50 % del seu aforament.

Mesures relatives a les sales d’exposicions. Es poden acollir tant visites de públic com activitats culturals, educatives, conferències, tallers i concerts, sempre que no se supere el 50 % de l’aforament autoritzat. De la mateixa forma, pel que fa als cinemes, teatres i espais similars.

Mesures relatives a l’activitat esportiva no professional ni federada. A l’interior de les instal·lacions esportives, fora de l’àmbit regulat pel Consell Superior d’Esports, no es podrà superar un 1/3 de l’aforament garantint ventilació. En les activitats grupals el màxim serà de sis persones. No es permetrà l’ús de vestuaris ni dutxes. Les competicions i esdeveniments esportius es realitzaran sense públic.

Mesures relatives a congressos, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments. La celebració de congressos, trobades, reunions de negoci, conferències i esdeveniments promoguts per qualssevol entitats de naturalesa pública o privada, es durà a terme sense superar en cap cas 1/3 de l’aforament.

Mesures relatives a locals i establiments en els quals es desenvolupen activitats de jocs i apostes. Es podran realitzar sempre que no se supere 1/3 de l’aforament autoritzat en cadascuna de les sales. L’ocupació màxima de cada taula serà́ de 6 persones.

Mesures relatives a acadèmies, autoescoles i centres d’ensenyament no reglat. L’activitat que es realitze en aquests centres podrà impartir-se de manera presencial sempre que no se supere 1/3 de l’aforament màxim permés.

Mesures relatives a centres de persones majors i persones amb discapacitat. Restricció de les visites en centres residencials.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter