La Vall d'Uixò visibilitza la ludopatia amb motiu del Dia Nacional sense Jocs d'Atzar

Des de 2012, a Espanya ha aumentat un 387 % el joc online

General 30 de octubre de 2020 redacció
1569928975_318996_1569929144_noticia_normal_recorte1
La regidora de Serveis Socials, Marian Artero. Ajuntament de la Vall d'Uixó

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó va visibilitzar el problema de la ludopatia en el Dia Nacional Sense Jocs d'Atzar, que es va commemorar ahir. La regidora de Serveis Socials, Marian Artero, ha assenyalat que els jocs d'atzar «no són un joc, perquè encara que puguen començar com alguna cosa que sembla inofensiu desemboquen en problemes d'addicció».

Espanya és el país amb la taxa més alta d'Europa d'addictes al joc entre joves de 14 a 21 anys, sobretot a les apostes esportives. En aquest sentit, Arter ha explicat que encara que fins als 18 anys és il·legal apostar «per desgràcia existeixen nous canals per internet, aplicacions de mòbil o cases d'apostes que faciliten molt l'accés, en molts casos les 24 hores del dia i sense límits».

Des de 2012, el joc online ha augmentat un 387 % a Espanya  i encara que des del Ministeri de Consum del Govern d'Espanya s'han anunciat mesures «per a combatre aquesta realitat», és necessari «fer visible aquest problema, perquè la ludopatia o addicció al joc és una malaltia i com això s'ha de tractar».

Així, la sensibilització i la prevenció són fonamentals en l'adolescència, ja que «són persones que estan en formació i no poden normalitzar aquestes situacions de quedar per a fer unes apostes o jugar al poker per internet», ha indicat la edila.

És per aquest motiu, perqué des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó s'imparteixen tallers en els centres educatius. A més les persones que patisquen una addicció o tinguen una persona pròxima amb aquests problemes «poden acudir per a rebre ajuda, orientació i assessorament professional». Així, poden contactar amb Serveis Socials o en el telèfon 610 792 068.

La regidora ha detallat que hi ha alguns signes «que ens alerten que pot existir una addicció», com l'augment de despeses de manera injustificada, la desaparició de diners o béns de casa, l'intent d'evitar el control econòmic, reducció de les relacions i activitats socials i refredament de la relació familiar.

Te puede interesar
Lo más visto