Castelló celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb quatre jornades culturals del 13 al 16 de novembre

El Dia Internacional dels Museus d'enguany pretén apoderar la diversitat i la inclusió en les institucions culturals

Cultura 01 de noviembre de 2020 redacció
1603954688_888570_1603954770_noticia_normal_recorte1
Presentació Día Museus. Ajuntament de Castelló

A causa de la crisi de la COVID-19, la comunitat museística internacional va haver d'ajornar els actes presencials pel Dia dels Museus, que se celebra el 18 de maig de cada any. Les activitats es reprenen ara a la tardor, entre el 13 i el 16 de novembre, per a fer-les coincidir amb el 16 de novembre, dia commemoratiu del 74é anivesario del Consell Internacional de Museus (ICOM).

Per a commemorar aquesta efemèride, l'Institut Valencià de Cultura i la Diputació de Castelló s'han unit a la Regidoria de Cultura de Castelló per a organitzar el DIMCAS (Dia Internacional dels Museus de Castelló), en la presentació dels quals ha participat la titular municipal de Cultura, Verònica Ruiz. Les tres institucions posen els seus museus i centres expositius a la disposició de la ciutadania per a mostrar la ciutat com una icona de l'art i la cultura.

Jornades culturales de museus

Per celebrar els actes presencials es tractarà de,quatre intenses jornades culturals de museus i d'espais que tenen com a objectiu ser un oasi d'art i mostrar la consciència social i cultural que la ciutat té durant tot l'any. Sota el lema Museus per a la igualtat: diversitat i inclusió, el Dia Internacional dels Museus d'enguany pretén apoderar la diversitat i la inclusió en les institucions culturals, convertir-se en un punt de trobada per a celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus, així com per a promoure eines que identifiquen i superen els prejudicis sobre allò que els museus mostren i les històries que conten.

Els actes organitzats es divideixen entre sis espais de Castelló: MBAC (Museu de Belles Arts de Castelló), EACC (Espai d'Art Contemporani de Castelló), MUCC (Museu de la Ciutat de Castelló), MACVAC (Museu de Vilafamés), Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló i DIPCAS: Espai Cultural Obert Els Aules.

En aquests centres s'han organitzat activitats per a tots els públics, des d'exposicions, espais de debat i reflexió o visites guiades, familiars i teatralitzades fins a tallers infantils o workshops, que versen sobre art, dansa, teatre, poesia o música i que guarden l'element comú de posar l'èmfasi en la diversitat. Algunes d'aquestes exposicions incideixen en col·lectius que l'art ha tractat de manera marginal. Molts dels esdeveniments requereixen cita prèvia i inscriure's en l'activitat per a controlar l'aforament.

Te puede interesar
Lo más visto