Autòctone, el nou projecte de Pepe Zaragoza, arriba a l'Arniches

El concert tindrà lloc dissabte 31 d'octubre a les 20.30 hores.

30 de octubre de 2020 Redacció
35981e3e-2edd-4216-a1e7-1acaf8e9d4de_facebook-aspect-ratio_default_1005493

La música en valencià arriba al Teatre Arniches d'Alacant, de la mà de l'Institut Valencià de Cultura, amb l'actuació de la banda de 'jazz' Autòctone, que presentarà el seu espectacle 'Volum I'. El concert tindrà lloc dissabte 31 d'octubre a les 20.30 hores. Aquest espectacle pertany al cicle 'Des d'ací', impulsat per a reivindicar el treball dels professionals alacantins.

La coordinadora territorial de l'IVC a Alacant, Alícia Garijo, valora molt positivament poder comptar amb aquesta banda a l'Arniches i explica que "és un luxe poder gaudir d'aquesta banda, ja que Pepe Zaragoza pertany a una nova generació de músics que despunta en l'actual escena del 'jazz' i és considerat per la crítica especialitzada com un dels millors compositors joves". Autòctone és una formació produïda pel trompetista Pepe Zaragoza que ofereix al públic música de cançó amb un mestissatge amb la nostra cultura, a través de la nostra llengua, i el 'jazz' o la música afroamericana. És per això que el nom del projecte té la barreja de dues llengües: 'Autòc' i 'Tone', per a simbolitzar aquest mestissatge.

Pepe Zaragoza és l'encarregat de la composició musical i Diana Baidal posa lletra a les composicions del jove trompetista d'Altea. En línies generals, la música d'Autòctone pretén descriure algunes de les emocions que ens trobem a la vida d'una manera subjectiva. Zaragoza, a pesar de la seua joventut, ha format part d'algunes formacions de gran prestigi com Ramon Cardo & The Nyora Boppers, Sedajazz Big Band, Joan Benavent Sextet, José Quevedo 'el boleta', Perico Sambeat ensemble, entre altres. A més, 'La plaça dels somnis', el seu àlbum debut, ha rebut tres prestigiosos guardons: guanyador del III Certamen de Jazz Ciutat de Talavera, primer premi en el VII Concurs de Jazz a Castelló, segon premi en el Concurs Internacional de Jazz de Getxo.

La programació de l'IVC al Teatre Arniches està compromesa amb la seguretat de tots els assistents i es duu a terme amb totes les garanties per tal que els assistents puguen gaudir de la cultura amb les millors condicions de seguretat i higiene.

Lo más visto