Nules celebra hui una sessió extraordinària per a decidir si el municipi sol·licita el seu tancament perimetral a la Generalitat

La localitat té 49 casos positius i durant la setmana passada la incidència superava els 300 casos per 100.000 habitants

Sanitat 02 de noviembre de 2020 redaccio
nules-ayu
Plaça de l'Ajuntament de Nules. Ajuntament Nules

La junta de portaveus de l'Ajuntament de Nules va a celebrar aquest matí una sessió extraordinària per a decidir si el municipi sol·licita el seu tancament perimetral a la Generalitat Valenciana, degut l'augment dels casos de contagis per covid.

Malgrat la preocupació general que ha provocat el creixement de contagis, no va reflectar això en la mobilitat d'una part de la ciutadania, que el dia d'Halloween no va reduir els moviments com s'esperava, segons alerta l'alcalde David García. Des de primera hora del matí del diumenge en el centre de salut es va produir un degoteig constant de vehicles que accedien a la part posterior de les instal·lacions per a realitzar les proves PCR.

Amb 49 positius confirmats els últims 14 dies, i els primers positius vinculats amb col·legis, pràcticament tots els veïns coneixen a algú cas que o bé està en quarantena per relacionar-se directament amb alguna persona contagiada o han donat positiu i estan confinats a l'espera d'un resultat.

Fins ahir diumenge, ja són tres els veïns que han mort en pocs dies. També està confirmat l'ingrés en UCI d'altres malalts per la mateixa causa. Davant aquest panorama, amb una transmissió comunitària sostinguda de la qual s'ha perdut la traçabilitat i una incidència que superava la setmana passada els 300 casos per cada 100.000 habitants, l'alcalde considera que les mesures restrictives adoptades fins ara no són suficients.

Davant la sol·licitud, tot apunta a que l'oposició no posarà pegues a la petició de tancament perimetral, que  dependrà en exclusiva del que determine la Conselleria de Sanitat, d'acord amb els criteris establits per a aquests casos.

Te puede interesar
Lo más visto