Onda centrarà els pressupostos de 2021 en la cura de les persones i el desenvolupament econòmic i sostenible

El govern municipal ja treballa en la nova fulla de ruta que s'aprovarà durant novembre i entrarà en vigor l'1 de gener

Política 02 de noviembre de 2020 Redacció
Reunión - presupuestos 2021

El govern municipal d'Onda està treballant de ple en l'elaboració dels pressupostos municipals de 2021 que se centrarà en tres eixos prioritaris: la inversió social per a la cura de les persones; el foment d'oportunitats econòmiques per a evitar la destrucció d'ocupacions i millorar la competitivitat empresarial per a fer front a la crisi; i el desenvolupament sostenible de la ciutat amb el Pla d'Acció Onda 2030, en alineament amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que proposa l'ONU.

L'equip de govern ha mantingut una reunió de treball, en l'espai natural obert del Toll d’Ascla, seguint totes les mesures preventives, per a definir les línies d'acció del nou pressupost que s'aprovarà durant el mes de novembre i entrarà en vigor l'1 de gener de 2021.

L'alcaldessa, Carmina Ballester, va traslladar als regidors que “enguany estem davant una situació excepcional com és la pandèmia i hem de centrar tots els nostres esforços a combatre-la i ajudar els nostres veïns i empreses a tirar avant. La COVID-19 marcarà el pròxim pressupost municipal i ja estem treballant de manera transversal en totes les àrees per a fer front als grans reptes que tenim per davant”.

D'altra banda, Ballester ha mantingut una reunió amb els portaveus dels grups municipals de l'oposició per a exposar-los els eixos del Pressupost 2021 i tendir-los la mà amb la condició de sumar propostes i tractar de consensuar el nou full de ruta de la ciutat.

"Estem davant una crisi sanitària, social i econòmica sense precedents que requereix d'altura de mires política per a treballar junts per tot el que ens uneix, en comptes de dividir i buscar la confrontació. Els ciutadans estan cansats de les disputes partidistes i ens demanen que aparquem les diferències i ens centrem en el que cadascun puga aportar a Onda", ha apuntat l'alcaldessa.

En paral·lel, l'Ajuntament ha iniciat el major procés participatiu de la història per a la confecció d'aquests pressupostos municipals. Per una banda, s'ha habilitat la web 'Millorem Onda' en el portal de participació ciutadana (participacio.onda.es) per a recaptar propostes dels veïns i per altra banda, dins del Pla d'Acció Onda 2030, es faran sessions participatives multisectorials en les quals més de 80 ondenses, entre ells representants municipals, tècnics, empresaris, associacions i entitats locals, compartiran les seues idees i opinions per a millorar Onda.

Te puede interesar
Lo más visto