El TAU Castelló pateix, però aconsegueix la seua tercera victòria consecutiva contra el Bàsquet Girona (72-74)

Els de Toni Ten guanyen malgrat un desastrós últim quart que van poder haver pagat car

Esports 02 de noviembre de 2020 Redacció
imagen_2020-11-02_112739

Victòria patida del TAU Castelló en el partit que li enfrontava al Bàsquet Girona en Fontajau per 72-74 en la tercera jornada de la LEB Or. Els de Toni Ten van signar un partit notable que quasi van tirar per la borda amb un últim quart desastrós. Al final, els castellonencs van aconseguir guanyar de 2 i segueixen lideres en la classificació amb tres victòries, les mateixes que el HLA Alacant.

El partit va començar amb els dos equips molt freds i amb manca de intensitat, soles l'efectivitat en el llançament de Adala, que va anotar cinc punts seguits, donava als taulellers un avantatge de 0-5 en el marcador. Els de Toni Ten van dominar en tot moment el primer quart de un partit travat i amb prou desencert per part dels dos conjunts. En el conjunt local Rozitis es posava amb dos faltes en pocs minuts, i per part del TAU el mateix feia Juan García. Des de la línia de tres Busquets va posar la igualada en el marcador quan a soles quedaven tres minuts però, els castellonencs van reaccionar al triple, i amb un parcial de 2-8 es va arribar al final del primer quart amb 11-17

El segon quart començava millor para el Girona que va fer un parcial de 8-5. Els de Ten no reaccionaven i el entrenador va demanar temps mort. En la represa, Oscar Alvarado anotava de tres per a que el TAU es posase de nou per davant 19-25. El conjunt de la plana estava fort en defensa i ràpid al contraatac com ens te acostumats en aquest inici de temporada, ni les rotacions frenaven al conjunt de Ten que dominava el marcador 22- 30.

Amb un avantatge de 8 el entrenador visitant, Carles Marco, demanava un temps mort clau. En la represa els dos conjunts van millorar en efectivitat i el partit es va tornar en un intercanvi de colps constant. Un triple del Girona en els últims minuts deixava un marcador prou ajustat 35-40 al descans.

El tercer quart va ser de domini absolut del TAU Castelló amb un clar protagonista, Edu Durán, que sumava triples que distanciaven al TAU en el marcador i que sumat al treball defensiu de tot l'equip, s'arribava al final de tercer quart amb una renta de 19 punts per damunt per als de Toni Ten.

El partit pareixia sentenciat, però el Girona no va baixar els braços, va aprofitar el confiament dels taulellers per a eixir els últims 10 minuts amb una intensitat defensiva tremenda i una gran efectivitat anotadora. Aleix Font es va tornar el protagonista del quart, el barcelonès anotava tot el que li arribava. Això, juntament amb les males decisions i el nerviosisme del TAU deixava un marcador cada volta més apretat.

Amb 70-74 i pocs segons per al final Adala tenia dos tirs lliures, un va ser anul·lat i l'altre el va fallar, la frustració del jugador es va pagar amb una antideportiva que posava el partit difícil per als taulellers. Al final el Girona va anotar els dos tirs, però Adala va recuperar la pilota i es va consumir el temps del partit. Premi per al TAU Castelló que compta els seus partits per victòries en la lliga.