La llei d'economia circular obligarà els supermercats i botigues a recuperar els envasos reutilitzables en la Comunitat Valenciana

Aquesta normativa obligarà al fet que els establiments ofereixin un mínim de productes en envasos reutilitzables

General 02 de noviembre de 2020 Redacció
12a1cb79-6144-458d-869c-d43a8d6f597e_16-9-discover-aspect-ratio_default_0
Una màquina disposada per al retorn d'envasos.

La normativa europea imposa que l'any 2030 tan sols un 20% dels residus es podran dipositar en abocadors i en 2035 aquest percentatge es reduirà al 10%. Actualment, el 50% dels desaprofitaments acaben en abocadors en la Comunitat Valenciana (el 60% en la resta d'Espanya).

Per a aconseguir els objectius europeus en matèria de residus, el Govern valencià pretén aprovar la llei valenciana d'economia circular. La normativa es va començar a tramitar durant la passada legislatura, però va quedar paralitzada abans de les últimes eleccions autonòmiques per falta d'acord. Des de la Conselleria de Transició Ecològica han creat propostes per a donar una cobertura legal als diferents projectes que aniran posant en marxa. Tot això amb el propòsit d'aconseguir els objectius en matèria de reciclatge i reutilització de residus.

Una d'aquestes propostes és l'obligació dels supermercats i botigues d'alimentació d'implantar un sistema per a recuperar els envasos reutilitzables, oferint una quantia econòmica al consumidor (abonada per aquest prèviament) a canvi de l'envàs. En definitiva es tracta d'un sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos (SDDR). A més, cada supermercat, hipermercat o botiga d'alimentació podrà triar el sistema de recuperació de reutilitzables.

Te puede interesar
Lo más visto