Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Peníscola posa en marxa noves mesures davant l'augment de contagis de la comarca

La Universitat Popular posa en marxa cursos de forma telemàtica des d'avui

Coronavirus 02 de noviembre de 2020 redacció
IMG_20201030_123618
L'alcalde amb les responsables de les àrees de Benestar Social, Esports i Modernització. Ajuntament de Peníscola

L’Ajuntament de Peníscola posa en marxa mesures noves per als serveis municipals davant l’escalada de casos de la comarca, de la província i el conjunt de la Comunitat. L’alcalde, Andrés Martínez ha volgut ser prudent i «adoptar les recomanacions que des de Salut Pública ens han compartit», a pesar que el municipi de Peníscola es troba «allunyat de les xifres d’altres municipis de la comarca i província», ha explicat mentre indicava que el nombre de casos actius és de cinc persones i la incidència acumulada es troba per davall de 70 per cada 100.000 habitants, la qual cosa li assigna un risc baix.

Malgrat això, l’alcalde ha mantingut en els últims dies converses amb les responsables de les àrees de Benestar Social, la regidora María Jesús Albiol, Personal i Esports, Dol Bayarri, així com amb la regidora de Modernització i Turisme, Raquel París, per a implementar els canvis.

Pel que respecta a la formació no reglada, la Universitat Popular posa en marxa des de hui els cursos de manera telemàtica, després d'haver realitzat formació en programes perquè els alumnes puguen accedir a la formació a distància, «mesura que ja es va contemplar abans de l'inici de les classes en previsió de situacions que provocaren una restricció de les activitats», ha explicat Martínez.

D’altra banda, tant la ludoteca municipal, el centre juvenil o la unitat de respir familiar romandran tancats de moment, apel·lant a les instruccions rebudes per part de les autoritats sanitàries. Pel que respecta a les instal·lacions esportives, la regidora de l'àrea mantindrà en el dia de hui diverses converses amb els clubs i tècnic municipal per a implementar un nou catàleg de restriccions que garantisquen la seguretat d'aquestes, reduint els aforaments als recomanats i proposats pel Consell Superior d'Esports i restringint l'ús dels espais.

Els parcs infantils no es tancaran en horari diürn, perquè es procedeix a la seua desinfecció diària, durant l'horari nocturn de tancament. «Estarem atents a l'evolució de les xifres i no dubtarem a continuar implementant quantes mesures ens recomanen en cas que hàgem de fer-ho», ha confirmat el primer edil.

Pel que respecta als serveis de neteja, desinfecció i seguretat, tant les àrees de Serveis com la pròpia Policia Local han incorporat noves rutines per a l'increment de la periodicitat de les desinfeccions en espais públics i via pública; a més, s'ha intensificat la vigilància policial per a la supervisió del compliment de les mesures imposades pel Govern des de l'activació de l'estat d'alarma i després de la resolució del govern autonòmic, per les quals s'ha imposat el toc de queda, entre altres.

Te puede interesar

82199379-cb05-452b-b6e6-59d3968418df

Pla de vacunació

Redacció
Coronavirus 22 de febrero de 2021

Sanitat inicia esta setmana la vacunació enfront de la COVID-19 en persones majors de 80 anys i grans dependientes.

Newsletter