Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'Ajuntament de Castelló organitza 'Monstres i Gegants', un cicle de contacontes fins al 29 de novembre

La regidora de Turisme destaca la iniciativa per a posar en valor la història i les tradicions i fomentar l'ús dels espais naturals

Cultura 02 de noviembre de 2020 redacció
Cartell Monstres i gegants
Cartell Monstres i Gegants. Ajuntament de Castelló

El Patronat Municipal de Turisme de Castelló ha organitzat un nou cicle de contacontes, Monstres i Gegants, que es desenvoluparà al parc Rafalafena els diumenges 8, 15, 22 i 29 de novembre a partir de les 11.00 hores. «És una nova iniciativa que impulsem amb l'objectiu de posar en valor el turisme familiar fomentant l'ús dels espais naturals de la ciutat i impulsant les activitats a l'aire lliure», ha explicat la regidora i presidenta del Patronat de Turisme, Pilar Escuder.

Orígens, tradicions, cultura popular i imaginari infantil en clau de contes es fusionaran en aquesta proposta que protagonitzaran Rosabel Canós, Eva Fernández i Paula Bernabeu. «És important conéixer, reconéixer i difondre la mitologia de la ciutat, la seua cultura i tradicions, per això hem ideat aquest cicle de contacontes pensant en els més xicotets i xicotetes, perquè aprenguen i siguen els qui transmeten aquestes singulars històries a les generacions futures», ha apuntat Escuder. «Apostem per recuperar espais per a les experiències i l'entreteniment, perquè cada racó de la nostra ciutat té una història que contar», ha assegurat la regidora.

La programació arrancarà diumenge que ve, 8 de novembre amb el Mas de la Por un espectacle de narració oral teatralitzada, on d'una forma amena i divertida es descobreixen els diferents monstres de la cultura popular valenciana, en versió en valencià; i el diumenge següent, el dia 15, es representarà el mateix conte en castellà. El 22 de novembre serà el torn per a Qui seu ací?, en valencià un conte que parla del gegants, entre ells el mític Tombatossals; i el 29 de novembre per a la mateixa obra, en castellà. 

Per a la celebració dels contacontes es tindran en compte totes les mesures oportunes davant la covid-19 per a la protecció de la salut.

Te puede interesar

Ruth Sanz

Jaciment prehistòric

Redacció
Cultura 22 de febrero de 2021

La Diputació intervé en la recuperació del jaciment prehistòric de la Cova dels Diablets d’Alcalà-Alcossebre.  

Newsletter