Marco crida a la responsabilitat per a contindre l'avanç de la segona ona de la covid-19

L'alcaldessa de Castelló apel·la a un nou esforç comú en el compliment de les restriccions davant els nous brots

Sanitat 02 de noviembre de 2020 Redacció
Amparo Marco

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reiterat la crida a la responsabilitat individual i col·lectiva després dels nous brots registrats a la ciutat en els últims dies. “Estem en un moment clau per a frenar el virus, la prevenció i les mesures sanitàries són eines vitals per a contindre la propagació de la pandèmia”, ha manifestat.

Marco ha valorat com a “positives i necessàries” les mesures aprovades pels governs central i autonòmic en un moment en el qual estan augmentant el nombre de casos. “Fins i tot sent la incidència del virus menor que en altres territoris, hem de ser conscients que davant l'avanç d'una segona ona de la pandèmia les nostres accions en aquests dies poden ser clau per a doblegar la corba”, ha afirmat. 

En aquest sentit, ha recordat que des de divendres passat s'han registrat una dotzena de nous brots a la ciutat, en la seua majoria d'origen social, segons les dades publicades per la Conselleria de Sanitat. “És imprescindible que tots i totes extremem la precaució, no podem relaxar-nos en la contenció del virus”, ha indicat.

Marco ha valorat l'esforç dels veïns i veïnes de Castelló en tots aquests mesos i ha assenyalat que “encara que és comprensible el cansament de la ciutadania per haver de limitar de nou la seua mobilitat i les seues trobades socials, la prioritat ha de continuar sent la protecció de la salut”.

D'altra banda, cal recordar que aquesta setmana s'ha constituït el Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) per a reforçar la resposta municipal davant la pandèmia i coordinar totes les actuacions a desenvolupar a nivell local. Pel que respecta a mesures de seguretat, la Policia Local incideix especialment en la vigilància de la mobilitat nocturna i el control de la restricció de grups de més de sis persones en l'àmbit social per a evitar la celebració de festes privades que puguen contravindre les mesures de contenció de la pandèmia.

Te puede interesar
Lo más visto