Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Vila-real compleix amb els empleats públics i salda a l'octubre els 150.000 euros de retards de l'augment del 2%

José Benlloch: « L'Ajuntament de Vila-real està fent un enorme esforç per a complir amb la paraula donada»

Economía 02 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
ayto-vila-real-04

L'Ajuntament de Vila-real ha liquidat en la nòmina d'octubre els retards de l'increment del 2% acordat pel Govern central per als empleats públics, complint d'aquesta manera amb el compromís adquirit amb els funcionaris malgrat les dificultats econòmiques que arrossega la ciutat. Els endarreriments han suposat un desemborsament de 152.069 euros  i se sumen a les  polítiques  de millora salarial de la funció pública que, en els últims tres anys, han incrementat el capítol 1 del Pressupost (despeses de personal) en prop de dos milions d'euros.

«L'equip de govern de Vila-real compleix amb els empleats de la casa i ho tornem a demostrar una vegada més. Malgrat les greus circumstàncies econòmiques del consistori, de la crisi de l'urbanisme i el deute arrossegades encara de l'herència del PP i dels sobrecostos que suposa la lluita contra la covid-19 en temes com el reforç de neteja o el manteniment de noves instal·lacions esportives, l'Ajuntament de Vila-real està fent un enorme esforç per a complir amb la paraula donada i, tal com ens vam comprometre, abonar els endarreriments   abans de finalitzar l'any», valora l'alcalde i també regidor delegat d'Hisenda, José Benlloch.

Els 152.00 euros abonats en la nòmina d'octubre corresponen als endarreriments del 2% d'increment salarial dels mesos de gener a juliol. A partir d'agost, la millora de les retribucions aprovada pel Govern central està incorporada a la nòmina dels empleats públics.  Aquesta quantitat, a més, se suma als 380.000 euros pagats al setembre en concepte de productivitat, hores extraordinàries i ajudes socials.

 «No ha resultat gens fàcil, però sempre hem procurat complir amb els empleats públic i materialitzar les millores que s'han anat aplicant en els últims exercicis. Després d'anys de pèrdua de poder adquisitiu de la funció pública amb els governs del Partit  Popular en la Moncloa, el  nou Govern progressista de Pedro Sánchez ha anat ​aplicant increments salarials per a tots els empleats públics que a les arques municipals ens han suposat un increment del capítol 1 de personal de prop de dos milions d'euros des de l'any 2018», valora Benlloch. L'any que ve, a més, l'increment del 0,9% aprovat pel Govern es traduirà en més de 200.000 euros en el pressupost municipal de 2021.

Te puede interesar

seleccion1

Aliança Valenciana per a les Bateries

Redacció
Economía 18 de febrero de 2021

 Torrecid , Grup Gimeno i UBE son les empreses de Castelló presents en pilar sobre el qual se sustentaran totes les accions de la Comunitat  per a comptar amb una factoria de fabricació de bateries així com el desenrotllament tecnològic a futur d'este tipus d'elements.

Jeannete Segarra- DESPOBLACION RAW _DSC3749

Agenda antidespoblament

Redacció
Economía 01 de febrero de 2021

La Diputació i la Generalitat planegen la signatura d'un conveni per a l'elaboració d'un estudi sobre l'escassetat d'habitatge a l'interior de la província

Newsletter