Arriva una DANA a la província de Castelló que baixarà les temperatures i deixarà forts vents a partir de demà

L'Aemet ha activat l'avís groc per a demà en el sud de la província de Castelló

General 03 de noviembre de 2020 redacció
1555569897_371833_1555570328_noticia_normal
Dia plujós en el centre de Castelló. Cadena SER

Arriva una Depressió Aïllada de Nivells Alts (DANA) que portarà precipitacions, baixada de temperatures, temporal marítim i forts vents a partir de demà a la província de Castelló. El catedràtic de Climatologia de la Universitat Jaume I, José Quereda, adverteix d'aquesta situació: «Sembla confirmar-se que assistim al canvi de temps més sever dels últims mesos».

Els seus efectes podran començar-se a notar a partir del dimecres i durant la resta de setmana a Castelló, si bé és possible que el diumenge s'alce la situació d'inestabilitat. Com a conseqüènciad'aquest fenòmen meteorològic, les temperatures baixaran cinc o sis graus respecte a les d'aquest dimarts. Els cels apareixeran coberts i ocasionalment tempestuosos amb precipitacions continuades de caràcter moderat i localment forts, que, en el total de l'episodi de tres dies de duració, podrien deixar de 80 a 100 l/m² sobre la província. Tot això acompanyat de vents moderats de gregal, amb ratxes de 45 a 50 km/h en la zona del litoral castellonenc, segons el catedràtic de la Jaume I.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), aquest dimarts els cels aniran augmentat la seua novolositat conforme vaja avançant el dia i no es descarta alguna precipitació feble i dispersa. Aemet també pronostica ja una baixada notable del mercuri (22 a Castelló i 15 a Morella de màxima). El vent començarà sent de l'oest fluix i augmentarà en intensitat, a nord-est moderat en el litoral i a aquest fluix a moderat en la resta.

No obstant això, serà demà quan comencen a produir-se els majors canvis. L'Aemet ha activat l'avís groc per a demà en el sud de la província de Castelló, davant la possibilitat que caiguen 60 litres per metre quadrat en 12 hores.

Així mateix,  també ha alertat de la possibilitat que es produïsquen fenòmens costaners, amb ones de tres metres i vents de força set de l'est, a partir de les 15.00 hores del dimecres. Segons Quereda, el temporal marítim es deixarà notar especialment aquest dijous.

Te puede interesar
Lo más visto