Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'Universitat Jaume I de Castelló confirma un brot de coronavirus a la residència d'estudiants del campus

Els positius afectats d'aquest brot encara estan pendents de confirmar-se

Coronavirus 03 de noviembre de 2020 redacció
descarga
Universitat Jaume I de Castelló. Espaitec

La segona ona de coronavirus a la província de Castelló està arribant a tots els llocs possibles, pues la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) ha confirmat un brot de coronavirus en la residència d'estudiants situada al campus.

Entre els afectats d’aquest nou brot es troba un alumne de la institució acadèmica i altres de diversos centres educatius de la província. Després de detectar-se el brot, del qual va ser informada l'UJI la setmana passada, s'han realitzat proves a tots els alumnes que han estat en contacte amb els quals han resultat positius, així com als seus contactes més estrets, que estan confinats fins que es coneguen els resultats.

D’aquesta manera i segons ha assenyalat l'UJI, estan a l'espera que la Conselleria de Sanitat confirme el nombre total de positius en aquesta residència d'estudiants que, encara que se situa al campus universitari, és gestionada per una empresa privada. Es tracta del segon brot de coronavirus en una residència d'estudiants de la Comunitat Valenciana en les últimes hores, després del dau a conèixer dissabte passat per la Conselleria en la de Ausiàs March de València, que es troba confinada després de realitzar-se un garbellat a tots els usuaris, 72 d'ells positius.

D’altra banda, la Universitat Catòlica de València (UCV) ha iniciat el rastreig dels 46 alumnes residents en aquest col·legi major i el servei de prevenció de la universitat està posant-se en contacte amb aquests alumnes per a detectar possibles casos. La institució realitzarà proves PCR a tots els universitaris abans de permetre la seua volta a les classes presencials després del confinament.

Des de la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV) han confirmat que han detectat «alguns» casos positius de coronavirus en alumnes residents en el col·legi major Ausias March. La UV ha detectat almenys 15 positius entre els seus estudiants, a més des de la institució  subratllen que la incidència «no depassa els protocols estipulats» per a adoptar mesures.

Des de la Universitat de València han indicat que hui dia no es plantegen la suspensió de classes presencials en els grups en els quals s'ha notificat algun positiu de Covid resident en el col·legi major perquè, per a això, haurien de superar-se els tres casos en un mateix grup, un fet que no ha ocorregut. De la mateixa forma ho anuncia la UPV que descarta adoptar noves mesures.

D'aquesta manera, són tres els brots de covid-19 en residències d'estudiants en la Comunitat Valenciana: el del col·legi major Galileu Galilei, al Campus de Vera de la UPV, que amb 131 positius va obligar en el seu moment a suspendre les classes presencials al Campus; el de Ausias March i el de l'UJI, pendent de concretar el nombre d'afectats.

Te puede interesar

82199379-cb05-452b-b6e6-59d3968418df

Pla de vacunació

Redacció
Coronavirus 22 de febrero de 2021

Sanitat inicia esta setmana la vacunació enfront de la COVID-19 en persones majors de 80 anys i grans dependientes.

Newsletter