Sanitat i la Diputació de Castelló volen crear un districte únic que gestione les llistes d'espera quirúrgiques

Es pretén que amb esta iniciativa es gestione de forma coordinada els treballs que es realitzen als quiròfans de l'Hospital General i Provincial de Castelló

Política 03 de noviembre de 2020 Redacció
15342384061523

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Diputació de Castelló volen crear un districte únic per a gestionar les llistes d'espera quirúrgiques. L'objectiu d'aquesta iniciativa es fer una millor racionalització dels recursos humans i materials sanitaris per tal de millorar la salut dels castellonencs.

Per aconseguir aquest districte únic es pretén que es gestione de forma coordinada els treballs que es realitzen als quiròfans de l'Hospital General de Castelló amb els que es realitzen als altres huit de l'Hospital Provincial.

La decisió d'aquesta iniciativa s'ha pres en al reunió que s'ha celebrat aquest matí en el Palau dels Aules entre el president, José Martí, i la secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés. A la reunió també han acudit la diputada provincial Charo Miralles, el gerent del Departament de Salut de Castelló i de l'Hospital General, Ricardo Tosca, i el gerent de l'Hospital Provincial, Ximo Sanchis.

En el projecte també entraren a formar part diversos hospitals de la plana i de Vinaròs que també s'encarregaran de dur a terme les intervencions quirúrgiques de major urgència o que porten més temps en la llista d'espera.

A més es tractarà que els metges que operen als pacients siguen els mateixos que han fet el seguiment d'aquests, perquè el nivell de confiança dels pacients siga major.

"A la província de Castelló s'opta per un sistema de col·laboració entre hospitals que ja es practica amb èxit a València i que suposa un pas més en el procés d'integració de l'Hospital Provincial en l'Agència Valenciana de Salut", ha apuntat Concha Andrés.

Per la seua part, Martí ha valorat de manera positiva aquesta reunió i ha assegurat que aquesta iniciativa servirà per a millorar la qualitat de l'atenció sanitària que es presta a la província.

"El nostre objectiu és millorar el servei perquè som conscients que en temps del COVID-19 hi ha altres malalties que no podem descurar i resulta imprescindible realitzar les operacions urgents i aquelles altres que són imprescindibles per a garantir una òptima qualitat de vida als pacients», ha assenyalat Martí.

Te puede interesar
Lo más visto