El brot de la residència universitària de l'UJI arriba als 21 positius per COVID-19

Cinc persones han donat negatiu i encara queda per conèixer el resultat d'aproximadament una desena més de PCR

Sanitat 04 de noviembre de 2020 Redacció
UJI
UJI

Sanitat ha confirmat que el brot de coronavirus activat en la residència d'estudiants de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló compta ja amb 21 positius per COVID-19.

Així doncs, el número de contagiats en el brot va en alça després de que el divendres es confirmaren que hi havia sis casos positius i aquest dilluns augmentaren a huit. Pel moment, encara queda per conèixer el resultat d'aproximadament una desena més de PCR, per la qual cosa és probable que el número de positius augmente.

Sanitat també ha informat que 5 persones han donat negatiu en COVID-19 i que està investigant el focus de contagi del brot i quin abast podria tindre dins de la comunitat universitària.

De moment, tots els positius confirmats així com totes les persones que Sanitat ha considerat contactes estrets, i per tant possibles positius, romanen confinats en habitacions individuals a espera de tindre tots els resultats dels test i com a mesura per a contendre l'expansió del brot.

A més, la mateixa Universitat Jaume I ha confirmat que de moment no ha rebut cap indicació de Sanitat i ha cridat a la responsabilitat i a la prudència de tots per a tractar de revertir la tendència a l'alça de la pandèmia.

Sanitat, de moment, no ha decretat mesures restrictives en la residència d'universitaris de la Universitat Jaume I. Aquesta mateixa vesprada el president de la Generalitat, Ximo Puig, mantindrà una reunió de treball amb tots els rectors de les universitats públiques valencianes, a la qual acudirà la rectora de l'UJI, Eva Alcón.

A aquesta trobada acudirà també la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Te puede interesar
Lo más visto