Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Temporal a la província de Castelló: previsions i mesures dels municipis

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló té un dispositiu en tota la província davant el temporal dels pròxims dies

General 04 de noviembre de 2020 redacció
El6xPmyW0AIynYn
El Consorci Provincial de Bombers es mobilitza davant el temporal dels pròxims dies. Consorci Provincial de Bombers

El temporal ha arribat a la província de Castelló, i la capital de la plana tindrà un cel cobert amb pluja tot el dia, a més, les temperatures, oscil·laran entre una màxima de 16 i una mínima d'11 graus centígrads. En general, els vents vindran del nord i seran de caràcter fluix.

Així mateix, demà també hi haurà cels coberts amb pluja i les temperatures oscil·laran entre els 13 i els 18 graus centígrads pel que fa al vent, vindrà del nord-est.

Mentre, en dies posteriors s'espera una disminució de la nuvolositat, encara que serà probable que hi haja precipitacions. Així mateix, s'espera que hi haja un augment de les temperatures màximes i que les temperatures mínimes romanguen sense canvis a mesura que avancen els dies.

Preparació dels municipis front el temporal

Així, el litoral sud de Castelló s'ha preparat per afrontar el temporal, ja que l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) va empitjorar les seues previsions per a la província de Castelló, en activar l'avís taronja en gran part del litoral provincial davant el risc que aquest dimecres es produïsquen precipitacions que poden descarregar fins a 100 litres per metre quadrat en 12 hores. En la resta del territori castellonenc, el risc és groc, perquè poden caure 60 l/m² en el mateix període.

D'altra banda, la Direcció General de Protecció Civil ha advertit que les pluges en els pròxims dies poden ser persistents, abundants i en forma de tempestes i vindre acompanyades de vents costaners. De fet, Aemet també ha activat avís per a demà dijous per temporal marítim, amb ones de 3 metres i ratxes de força set, un dia en què es mantenen les alertes per precipitacions intenses. La previsió de pluges continua fins al dissabte, si bé amb menys intensitat.

Davant aquesta situació, els consistoris s'han posat a la feina per a facilitar l'evacuació d'aigües, protegir el litoral i estar preparats per si cal tallar vies de circulació.

És el cas de Borriana, que ha tornat a fer actuacions preventives, verificant novament la neteja dels Gols, ja repassades en anteriors avisos de pluges localment intenses. També s'han revisat camins rurals i el Clot de la Mare de Déu a l'altura de la desembocadura. Al seu torn s'ha comprovat que evacuen amb normalitat les séquies de Rajolí i el Clot i, en general séquies, camins rurals i zones de reg. Els mil embornals del poble es netegen periòdicament, però s'ha posat més l'accent si cap en els de la zona del Port i la Escola de la Mar.

A Almassora s'han revisat les estacions de bombament, netejat reixes i obert noves vies d'evacuació d'aigua. A part, l'Ajuntament ha revisat séquies i, igual que Almenara, ha preparat tanques per si de cas. També ha disposat les culminat la neteja d'embornals, regueres, cunetes, goles i altres eixides d'aigua, completant les tasques de desbrossament i reparació de séquies i canals realitzades aquest estiu.

Les brigades d'obres i maquinària pesant van treballar a preu fet a Moncofa per a protegir el litoral de l'entrada de la mar. D'igual manera s'ha actuat en els voltants de la desembocadura del Belcaire, un punt crític.

Dispositiu en la província

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló té un ampli dispositiu en tota la província, preparat per a ser activat de manera immediata de ser necessari. L'activació de recursos es realitzarà gradualment sobre la base de les necessitats puntuals de cada moment i zona, sobre la base de l'evolució de la situació, que pot variar segons diversos factors. El Consorci té operatius els 4 parcs de bombers professionals situats a Benicarló, Oropesa, Nules i Segorbe i cinc voluntaris a Onda, Lucena , Benassal, Morella i Atzeneta amb 26 camions autobomba secundats per 52 equips d'acovardisca.

Te puede interesar

ibero

Xarxa Rimig

Redacció
General 09 de marzo de 2021

Castelló se suma al Mes Iberoamericà de la Dona a través de la xarxa per la igualtat de gènere.

Newsletter