Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Peníscola tramita quasi 400 sol·licituds per a les ajudes que preveu concedir a PIMES i autònoms

El termini per a presentar sol·licituds finalitzava el dia 2 de novembre així que es preveu que en els pròxims dies es comencen els pagaments als beneficiaris

Política 04 de noviembre de 2020 Redacció
IMG_20201103_123950

Davant l'impacte real de la crisi sanitària en l'economia del municipi, l'Ajuntament de Peníscola aprovava en el ple municipal una de les mesures que es contemplen en el Pla de Mesures de Xoc per a la Reactivació i que es concreta en la creació d'una línia d'ajudes per a Pimes i autònoms per valor de 400.000€.

Durant el termini habilitat per a la sol·licitud d'aquesta mena d'ajudes, que finalitzava ahir, quasi 400 pimes i autònoms han presentat la documentació per a ser avaluada per part dels serveis municipals.

L'objectiu d'aquestes ajudes és “protegir l'interés general del municipi, actuant directament sobre les persones físiques i jurídiques més afectades per a afrontar aquesta situació extraordinària i amb la finalitat d'evitar que s'originen conseqüències econòmiques i socials irreversibles per als seus habitants, contribuint a la reactivació de l'economia local”, ha explicat l'alcalde de la localitat, Andrés Martínez.

Es concedirà una quantitat fixa de 1000 euros als titulars de l'activitat econòmica els locals o els establiments de la qual hagen hagut de suspendre la seua obertura al públic a conseqüència de la pandèmia. A més, es concedirà una quantitat fixa de 500 euros a aquelles persones físiques o jurídiques titulars de l'activitat econòmica que no s'haja vist afectada pel tancament d'establiments, però hagen patit una reducció de la seua facturació en, almenys, un 75%.

La regidora d'Hisenda, Dolores Bayarri, ha confirmat que paral·lelament a la recepció d'expedients de sol·licitud entrants, s'ha procedit a la supervisió d'aquests, “així que esperem poder abonar als beneficiaris els imports concedits en la major brevetat possible, en els pròxims dies” ha explicat.

A més, la regidora ha fet referència a l'encert en la previsió municipal, “habilitem pressupost suficient fent previsió d'entre 400 i 500 sol·licitants, així que els diners previstos podrà donar cobertura a totes les sol·licituds que complisquen amb els requisits exigits”, ha confirmat.

Te puede interesar

ibero

Xarxa Rimig

Redacció
General 09 de marzo de 2021

Castelló se suma al Mes Iberoamericà de la Dona a través de la xarxa per la igualtat de gènere.

Newsletter