Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Ximo Puig es reuneix per a analitzar les mesures enfront de la pandèmia amb les rectores i rectors d'universitats públiques valencianes

Carolina Pascual ha subratllat l'esforç i la col·laboració entre les universitats i l'Administració per a fer dels centres acadèmics de la Comunitat «espais segurs»

Coronavirus 04 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
201004_PRE_Foto_1_universidades

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dimecres una reunió de coordinació amb les rectores i els rectors de les universitats públiques valencianes per a analitzar les actuacions que s'estan duent a terme enfront de la pandèmia de COVID-19.

Després de la trobada, la consellera d'Innovació, Carolina Pascual, ha destacat l'«esforç» i el «treball conjunt» entre les universitats i l'Administració per a fer de les institucions acadèmiques d'Educació superior de la Comunitat Valenciana «espais segurs». En aquest sentit, Carolina Pascual ha transmés que les universitats «són llocs segurs» i «s'estan contemplant totes les mesures de prevenció, de ventilació i d'higiene que pauta Sanitat, i el que és important és que prenguem consciència a nivell individual en la nostra vida privada i que mantinguem totes les precaucions possibles perquè no es produïsquen contagis».

També ha subratllat la labor de coordinació entre les universitats i la Generalitat, que mantenen un estret seguiment de l'evolució de la situació sanitària per a, en el cas de ser necessari, introduir noves mesures o adaptar les existents. Fruit d'aquest treball es troben iniciatives com a recomanacions d'entrades i eixides escalonades de l'alumnat per a evitar aglomeracions en el transport urbà o els protocols de seguretat desenvolupats per a les residències universitàries, entre altres.

A la reunió de treball també han assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España. Han participat presencialment la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, i han assistit telemàticament el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar; la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el rector de la Universitat Miguel Hernández, Juanjo Ruiz.

Te puede interesar

Vacunacion Sanitarios Prov CS (1) Primera enfermera, Eva Santamaría

Vacuna segona Línia

Redacció
Coronavirus 10 de febrero de 2021

Amb la distribució d'AstraZeneca començara a vacunar-se al personal sanitari de segona línia.

Newsletter