Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Ximo Puig es reuneix per a analitzar les mesures enfront de la pandèmia amb les rectores i rectors d'universitats públiques valencianes

Carolina Pascual ha subratllat l'esforç i la col·laboració entre les universitats i l'Administració per a fer dels centres acadèmics de la Comunitat «espais segurs»

Coronavirus 04 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
201004_PRE_Foto_1_universidades

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dimecres una reunió de coordinació amb les rectores i els rectors de les universitats públiques valencianes per a analitzar les actuacions que s'estan duent a terme enfront de la pandèmia de COVID-19.

Després de la trobada, la consellera d'Innovació, Carolina Pascual, ha destacat l'«esforç» i el «treball conjunt» entre les universitats i l'Administració per a fer de les institucions acadèmiques d'Educació superior de la Comunitat Valenciana «espais segurs». En aquest sentit, Carolina Pascual ha transmés que les universitats «són llocs segurs» i «s'estan contemplant totes les mesures de prevenció, de ventilació i d'higiene que pauta Sanitat, i el que és important és que prenguem consciència a nivell individual en la nostra vida privada i que mantinguem totes les precaucions possibles perquè no es produïsquen contagis».

També ha subratllat la labor de coordinació entre les universitats i la Generalitat, que mantenen un estret seguiment de l'evolució de la situació sanitària per a, en el cas de ser necessari, introduir noves mesures o adaptar les existents. Fruit d'aquest treball es troben iniciatives com a recomanacions d'entrades i eixides escalonades de l'alumnat per a evitar aglomeracions en el transport urbà o els protocols de seguretat desenvolupats per a les residències universitàries, entre altres.

A la reunió de treball també han assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España. Han participat presencialment la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, i han assistit telemàticament el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar; la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el rector de la Universitat Miguel Hernández, Juanjo Ruiz.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter