Una festa en un pis particular és el focus del brot de la residència d'estudiants de l'UJI

La Universitat ha sol·licitat la realització de proves de garbellat a tots els residents

Sanitat 05 de noviembre de 2020 redacció
uji_provisional
Vista de la Universitat Jaume I des de l'aire. FUE UJI

Fa uns 15 dies es va celebrar una festa en un pis particular i esta sembla ser l'origen del brot de coronavirus registrat en la residència d'estudiants de l'UJI, que ja afecta a 22 persones, mentre que 7 persones han donat negatiu i 9 resultats estan pendents de conéixer-se.  

Al parèixer, una estudiant i resident va assistir a una reunió en un habitatge extern i va anar allí on es va infectar de covid-19. Així, el focus del problema se situa en les relacions socials, que s'erigeixen com el major maldecap per a detindre l'avanç del virus. Cal recordar que aquest és el tercer brot en residències universitàries de la Comunitat Valenciana, després dels casos detectats en el Ausias March de València, que registra 72 contagis, i el  col·legi major Galileu Galilei que ès el major brot en residències fins ara amb 131 infectats.

La Universitat Jaume I ha sol·licitat ja a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública la realització de proves de garbellat a tots els residents, que són uns 250. Les mateixes es duran a terme entre hui i demà, segons fonts del departament que dirigeix Ana Barceló.

Així mateix, l'UJI ha pres la decisió que els dos grups del primer curs del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes passen a realitzar la seua docència de manera telemàtica des d'avui i durant els pròxims deu dies. Aquesta iniciativa respon al fet que, segons el comissionat de la Rectora per a l'adaptació a la nova normalitat, Vicent Cervera, «es troben més afectats per contacte amb positius relacionats amb aquest brot».

Te puede interesar
Lo más visto