Sanitat construirà un nou centre de salut en l'actual Biblioteca municipal de Vila-real

La inversió global prevista és d'1.060.000 euros

General 05 de noviembre de 2020 redacció
DSC_6879
Visita al recinte que sera el futur centre sanitari. Ajuntament de Vila-real

La Generalitat Valenciana reformarà i condicionarà l'actual seu de la Biblioteca central de Vila-real per a construir el nou centre de salut del centre de la ciutat. D'aquesta manera, el quart centre d'atenció primària, inclòs en els Pressupostos de la Generalitat per a 2021, es materialitzarà en l'edifici annex al centre d'especialitats de Torrehermosa, pràcticament en el mateix lloc que l'antic ambulatori, tancat en 2016.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha acompanyat hui a la secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, en la visita al recinte per a avaluar les seues possibilitats com a futur centre sanitari. En la trobada, han estat acompanyats per la directora general de Règim Econòmic i Infraestructures de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmelina Pla, pel gerent del departament de salut de la Plana, Miquel Rovira, i per la directora mèdica d'Atenció Primària de l'àrea sanitària, Pilar Mallea. 

Ha sigut necessari un acord amb la Cambra de Comerç per a la reubicació dels serveis que ara es presten a la BUC, amb l'objectiu d'alliberar-la per a traslladar allí la Biblioteca central de la ciutat. Aquesta operació a tres bandes deixarà lliure un edifici de tres plantes en ple de centre de Vila-real, annex al centre d'especialitats, i amb totes les condicions necessàries per a ser habilitat com a centre d'Atenció Primària. «Malgrat totes les dificultats, el president Puig i la consellera Barceló han complit i estem ara enfront d'una oportunitat històrica», valora l'alcalde, qui avança que l'objectiu tant de l'Ajuntament com de la Generalitat és abordar la reforma per fases de manera que l'any que ve puga haver-hi ja metges prestant atenció sanitària en l'edifici de Solades. 

El centre de salut número 4 de Vila-real està inclòs en els Pressupostos de la Generalitat per a 2021 amb una inversió global prevista d'1.060.000 euros i una quota inicial de 60.000 per a l'elaboració del projecte. No obstant això, la secretària autonòmica Concha Andrés ha avançat la intenció de la Generalitat de buscar les fórmules perquè, ja l'any que ve, puga escometre's part de la reforma necessària per a la creació del nou centre sanitari. «Hem pogut comprovar que l'edifici està en molt bones condicions, per la qual cosa creiem que pot ser una actuació ràpida, que entra dins del programa d'infraestructures i de l'objectiu de la Conselleria de fer accessibles els serveis sanitaris, al mateix temps que cobrim una reivindicació i un compromís que teníem amb la ciutat de Vila-real», assenyala Andrés.

Te puede interesar
Lo más visto