Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Els firaires proposen una nova data per a instal·lar les atraccions a Castelló

Per part de Sanitat no s'ha fet oficial l'autorització

General 05 de noviembre de 2020 redacció
59fb0f36092c54356954228
Fira d'atraccions de Castelló. Diputació de Castelló

Davant la demora de Sanitat a l'hora de fer oficial l'autorització de la Fira de Tots els Sants, els firaires plantegen ara muntar les atraccions a Castelló del 13 de novembre al 6 de gener. El sector proposa aquesta nova data amb la intenció de minimitzar les pèrdues que s'han ocasionat aquestes setmanes, ja que la intenció al principi era abirir el recinte del PAU Gumbau el 16 d'octubre, aprofitant l'estirada de la festivitat de Tots els Sants.

Aquest dimecres l'alcaldessa, Amparo Marco, va reiterar l'anunci realitzat pel regidor d'Activitats, Jorge Ribes, en el ple del passat dijous sobre la concessió del permís als empresaris, encara que des de l'administració autonòmica continua regnant el silenci.

El gremi assegura complir amb tots els requisits demandats per Conselleria i espera que en breu aprove la sol·licitud per a començar a instal·lar les infraestructures. A pesar que el calendari ha anat avançant des que es va presentar la primera instància, a mitjan octubre, el president de l'associació, Antonio García, garanteix una fira en les mateixes condicions que en anys precedents. En concret, quant al nombre de casetes i espectacles, entre 70 i 80, en funció de l'inici de l'activitat.

Els empresaris subratllen que el protocol presentat en Sanitat s'ajusta a les mesures contra la covid-19. Així, s'incideix no sols en la neteja i desinfecció, sinó també en les recomanacions sobre l'obligatorietat de l'ús de la màscara i la distància social, d'aquesta manera es contemplen buits de seguretat entre els seients de les atraccions amb la finalitat d'impedir els contactes. A més, s'assegura un exhaustiu control d'entrada, anotant nom i cognoms de cada assistent i també es controla l'aforament. 

D'altra banda, els firaires recorden que en altres municipis de la Comunitat sí s'han atorgat llicències per a aquests mesos, com es el cas de València o Vila.real. D'aquí ve que des del sector no acaben d'entendre les reticències en la capital de la Plana, més quan des del propi consistori es trasllada públicament que Conselleria ha acceptat la petició malgrat no haver-la comunicat.

Els firaires porten un any sense treballar a Castelló. L'última vegada que ho van fer va ser en l'últim trimestre de 2019. Al març de 2020, amb motiu de la Magdalena, van començar a assemblar les seues estructures i casetes, però l'aparició de la covid-19 va tirar per terra els seus plans. La suspensió de les festes no sols va impossibilitar obrir, sinó que a més va deixar a molts professionals atrapats al no poder-se desplaçar als seus llocs d'origen per les restriccions de mobilitat entre províncies.

Te puede interesar

ple 2

Últim ple provincial

Redacció
General 22 de diciembre de 2020

El ple ha aprovat una declaració institucional sol·licitant la participació de les diputacions en la gestió dels Fons Europeus perquè puguen beneficiar als xicotets ajuntaments i una altra a favor del sector cultural de la província.

09-12-2020 Amparo Marco i María Jesús Garrido, bossa lloguer social

Castelló impulsa una nova bossa de lloguer social

Redacció
General 09 de diciembre de 2020

Els arrendataris que cedisquen pisos buits en condicions d'habitabilitat rebran 1.500 euros per a compensar la limitació del preu, una bonificació de l'IBI del 90% i assessorament de l'Oficina Municipal d'Habitatge.

Lo más visto

Suera 1

Dia de l’Arbre

Redacció
Cultura 02 de febrero de 2021

La Diputació celebra el Dia de l’Arbre a Suera amb la posada en valor de ‘l’olivera de la Campana’

Newsletter