Almenara recordarà a les víctimes de violència de gènere durant tot novembre

Hi haurà dues campanyes de sensibilització que es realitzaran majoritàriament en les xarxes socials basades en fotografies bàsicament

General 05 de noviembre de 2020 Redacció
IMG_20190615_114821_NoticiaAmpliada

L'Ajuntament d'Almenara dedicarà el mes de novembre a recordar la lluita contra la violència de gènere amb diverses activitats, especialment en les xarxes socials. Es tracta segons, Paula Aguilar, regidora d'Igualtat, de “visibilitzar el compromís de tota la localitat en aquestes accions per a combatre la xacra social de la violència contra les dones i recordar a totes aquelles que les han patides” així com “trencar alguns dels estereotips establits”.

Així, donades les circumstàncies provocades per la pandèmia de la covid-19, hi haurà dues campanyes de sensibilització que es realitzaran majoritàriament en les xarxes socials basades en fotografies bàsicament. La primera sota el lema “#EstemambTu” es realitzarà en col·laboració amb el comerç local per a visibilitzar el suport a la lluita contra la violència de gènere a través de fotografies dels propis comerciants amb una cartelleria específica que després es pujaran a les xarxes socials municipals, i com no a les dels seus establiments o personals, si així ho consideren.

La segona campanya virtual es titula “Amor romàntic. Repensar el mite?” en la qual també hi haurà cartelleria per a realitzar-se fotografies i pujar-les a les xarxes. Aquesta va dirigida a estudiants, gent jove i col·lectius. En aquest cas hi haurà dos cartells, en una es parlarà d'un mite i en una altra una frase que el contraposa i que et farà pensar sobre aquest mite. A més, dins de la programació s'ha preparat a partir de l'11 de novembre una exposició en el Molí d’Arròs a càrrec de la ceramista Anna Pastor titulada “Entrelles” amb figures de dones en les quals es reflexiona sobre el cos, les seues facetes en la vida com la procreadora, així com també la violència o repressió patida, la lluita, els temors o les reivindicacions.

Les celebracions tindran el dimecres 25 de novembre com a eix central amb l'habitual acte d'homenatge i record a les víctimes de la violència de gènere que s'adaptarà a les mesures de seguretat vigents en aquest moment. A més es comptarà per segon any consecutiu amb la mostra de sabates roges contra la violència de gènere i en la zona del Terraet, arribada la data, s'escriuran els noms de les dones mortes per la violència masclista. A més en els pròxims dies i durant tot el mes, tant el campanar com el centre de FPA Paulo Freire s'il·luminaran de morat.

Te puede interesar
Lo más visto