El temporal de pluges provoca inundacions en la província de Castelló

Els bombers han rebut 52 avisos relacionats amb temporal de pluja a la Plana Baixa

Successos 06 de noviembre de 2020 redacció
Foto1-1
Inundació a Castelló de la Plana

El temporal de pluges ha deixat petjada en la província de Castelló, ja que durant la jornada d'ahir ha provocat diverses inundacions a la ciutat de Castelló i a la comarca de la Plana Baixa, on els danys han sigut més notoris, en localitats com la Vall d'Uixó, Vila-real, Moncofa o Borriana. 

Així, l'Associació Valenciana de Metereologia (AVAMET) publicava en Twitter les pluges (en mm) que s'havien registrat en les últimes 48 hores. En la província de Castelló cal destacar Aín (Plana Baixa) que registrava 171,0 mm en el moment que AVAMET feia públics les dades, també destaca Almenara amb 112,0 mm. 

En aquest sentit, les fortes precipitacions que s'han concentrat en tan poc temps han provocat inundacions en la capital de la Plana, en alguns vials de la capital de la Plana de les zones del PAU Sensal o Av. València, així mateix s'ha tallat el subministrament elèctric de manera intermitent ja que les pluges anaven acompanyades de tempesta elèctrica. 

L'Ajuntament de Castelló ha informat que les incidències registrades són 16 i totes elles de caràcter lleu. Es tractava de basses d'aigua en la calçada que dificultaven la circulació. No obstant, la Policia Local ha tallat aquests punts fins que l'aigua ha baixat el seu nivell i s'ha restablit la circulació.

D'altra banda, s'han registrat 6 incidències per entrada d'aigua en baixos i habitatges. 2 incidències per tapes d'embornal fora del seu emplaçament amb perill per a la circulació i per caiguda de branques, 1 incidència.

Intervencions dels bombers 

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ahir estava preparat davant de la situació metereologica que tènia avise taronja en tota la Comunitat. Així, els agents han acudit a diverses localitats de la Plana Baixa com Nules, Borriana o Vila-real, per a realitzar operacions de rescat i, especialment, extraccions d'aigua o acovardisques. 

Els operaris han sigut mobilitzats per a realitzar dos acovardisques d'aigua en la localitat de la Vall d'Uixó, que ha sigut una de les localitats més castigades pel temporal

De la mateixa forma, han intervingut en extraccions d'aigua a Borriana, Vila-real i Nules, on també han hagut de mobilitzar-se a una residència de la tercera edat. Així mateix, a Borriana han intervingut en un domicili inundat. 

D'altra banda, en la localitat d'Almassora també han tingut realitzar dues operacions per a extraure a dues persones a Almassora, una atrapada en el seu cotxe i l'altra a la seua casa. Cal destacar que després de la jornada de pluges intenses no hi ha cap ferit i totes les persones afectades es troben bé



Te puede interesar
Lo más visto